Предимствата на течната хидроизолация - Хидростоп

Предимствата на течната хидроизолация - Хидростоп

26.01.2023
hydrostop-zaglavna.jpg

Продуктите от категорията течна хидроизолация са едно от най-ефективните и търсени решения за широк кръг от обекти. Качеството на крайната инсталация е от съществено значение за защитата на много строителни конструкции. Гъвкавите течни мембрани се нанасят ръчно или със спрей върху повърхности като балкони, подиуми, плоски и зелени покриви. Те дори се използват за облицоване на общински резервоари за вода, за да се предотвратят течове.

3 основни предимства на течната хидроизолация

Лесна инсталация – течната хидроизолация може да се нанесе бързо. В зависимост от продукта, екип от трима души може да нанесе почти хиляда квадратни метра течна хидроизолация само за един ден. Тези предимства стават още по-изразени при хидроизолиране на сложни пространства или пространства с много детайли, тъй като е по-лесно да се хидроизолират тръби с течна хидроизолация, отколкото чрез изрязване и поставяне на листови мембрани.

Безшевни инсталации – течно нанесената хидроизолация се втвърдява, за да образува една твърда мембрана, така че няма шевове или фуги, които са най-често срещаните места, където хидроизолацията има тенденция да се проваля.

Гъвкавост – качествено нанесените течни хидроизолационни системи имат способността да се разширяват и свиват при температурните промени и да се адаптират към незначителни структурни движения. По този начин хидроизолацията продължава да работи, дори когато е изложена на екстремни атмосферни условия и/или когато се появят малки бетонни пукнатини в основната конструкция.

 

hydrostop techna hidroizolacia 002, Хидростоп

Видове и приложение на течната хидроизолация

Продуктите от типа течна хидроизолация са най-различни като вид. Има течни продукти, които приличат на мембрана, както и продукти, които са по-скоро разтвори. При всички положения всеки тип продукт е описан от производителя как да се използва и какви са техническите му характеристики.

Течната хидроизолация обикновено се използва в широк спектър от приложения. Особено много за плоски покриви и за зелени покриви, открити тераси. Това е така, защото течната хидроизолация е лесна за нанасяне върху малките елементи.

Ако планирате проект за зелен покрив, уверете се, че хидроизолационната система, която избирате е преминала дългосрочни тестове за устойчивост на корени, така че да не се повреди, когато растенията се захванат.

Вкопани инсталации – такъв вид инсталация е вкопаният покрив, а често той е част от сутерен, който се простира отвъд основната височина и обикновено е част от структура под градина или озеленена зона. Повдигната палуба, която се използва от хора или автомобили, също може да бъде категоризирана като вкопана конструкция.

 

hydrostop techna hidroizolacia, Хидростоп

 

Обърнати покриви – някои проекти, като тераси на покрива, използват дизайн на обърнат покрив. При тези сценарии хидроизолационният слой се монтира под традиционната изолация на покрива. Изолацията се поставя върху течната хидроизолационна мембрана и се закрепва с тротоарни плочи или чакъл. Безпроблемният характер на течната хидроизолация я прави подходяща за тези проекти. Течността се нанася лесно. След като се втвърди, той образува една мембрана, която е устойчива на течове.

Сравнения спрямо останалите видове изолации

Ние от Хидростоп ще съдействаме за избора най-подходящия продукт, независимо дали става дума за течна хидроизолация или за друг тип хидроизолационен продукт.

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button