3 вида хидроизолация за покриви базирана на течни съставки

3 вида хидроизолация за покриви базирана на течни съставки

18.03.2022
Untitled-design12-1280x640.jpg

Съвременната строителна и ремонтна индустрия предлага широка гама от течни хидроизолационни системи, подходящи за почти всички видове сгради и съоръжения, особено за покриви с по-проста гладка форма и малки размери до големи повърхности и конструкции със сложна структура, множество детайли, елементи и други.

polagane techna hidroizolatsiya na pokriv, ХидростопХимичният състав на всяка хидроизолационна система има свои собствени предимства и в пълната гама от течните системи ще намерите тези, които са идеални за бърз, рентабилен и лесен ремонт, по-сложни ремонти на покриви или идеално подходящи за новопостроени жилищни или търговски покриви. 

Всяка продуктова формулировка е внимателно разработена на базата на обширни изследвания и опит, като се имат предвид нуждите на всички клиенти, живеещи в различни климатични зони и имащи различни изисквания по отношение на техните специфични проекти.

Настоящата технологична среда предлага продукти разработени от най-добрите производители на хидроизолационни продукти, чрез експерти в областта на научноизследователската и развойна дейност. Ето и три вида хидроизолация, които е най-вероятно да получите като предложение за покривна хидроизолация на течна основа.

Акрил на водна основа

Акрилната технология на водна основа съчетава рентабилни и екологични качества на продукта, с характеристики и екологични предимства. Акрилните настилки може да се полагат като многослоен продукт с грунд, свързващ елемент и горен слой, или като  еднокомпонентна система.Веднъж нанесена, водата от покритието трябва да се изпари по време на процеса на втвърдяване. 

Еднокомпонентна хидроизолация базирана на полиуретан 

В сравнение с акрилната технология на водна основа, полиуретанът с един слой осигурява хидроизолационно решение с повишена устойчивост на натрупване на вода и атмосферни влияния като цяло (UV, дъжд и др.).

Това е здрава и устойчива еднокомпонентна система, която е рентабилна. Нанесената мембрана е устойчива на механично, химично, термично, UV и въздействие на естествени елементи. Образува безшевна и гъвкава, но здрава хидроизолационна мембрана и е идеална за уплътняване на покривни детайли, улуци, тераси и балкони

Двукомпонентна хидроизолация базирана на полиуретан 

В сравнение с еднослойните системи, полиуретановата двукомпонентна система има предимството, че не съдържа разтворители и осигурява по-кратки времена за втвърдяване.

techna hidroizolatsiya na pokriv, ХидростопОбикновено системата е подсилена с руно, базирано на полиуретанова смола. Следователно, той съчетава отличната механична, химическа и атмосферна устойчивост на полиуретаните с предимството на материал без разтворители. Това е идеалното решение за използване в устойчиви проекти или в чувствителни зони на обществени сгради, където изпаренията от продукти на базата на разтворители биха били разрушителни. Особено се препоръчва за приложения в детски градини, училища, болници, музеи, библиотеки и др., където се предпочитат разтвори без мирис, за да не пречат на обитателите или обществения трафик.

Други видове течна хидроизолация 

Водоустойчивите мембрани играят жизненоважна роля както като бариера срещу проникването на вода, така и като осигуряване на адекватна повърхност за нанасяне на всички видове облицовки върху самата хидроизолация.Те се наричат течни защото основният продукт е течен и се нанася чрез спрей, четка, валяк. 

Различните продукти просто предлагат различна основа, на която е базирана течната хидроизолация. Така има и битумна течна хидроизолация, синтетична течна хидроизолация, циментова течна хидроизолация предназначена за бетонни субстрати. За да е успешен вашият проект, трябва да се консултирате със специалисти, които да предложат точния продукт за конкретно приложение.

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button