Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

Ремонт на покриви с течна хидроизолация

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

 • КАТЕГОРИИ
  Previous slide
  Next slide
 • Как се постига качествена течна хидроизолация

  Универсалността на течните мембрани позволява тяхното приложение за хидроизолация на всички видове конструкции, от покриви до мазета, включително паркинги, и от промишлени предприятия до инфраструктури като мостове, язовири или пречиствателни станции. Течните мембрани образуват напълно залепен, безшевен хидроизолационен слой, който избягва заварки и шевове, които обикновено представляват по-слабите места във всяка хидроизолационна система.

  Но силата на течната технология не показва своите реални предимства, преди да бъде завършен професионален монтаж. Ето някои ключови намеси, които правим, за да осигурим хидроизолация за постигане на максимална ефективност, минимизиране на разходите и гарантиране на удовлетвореността на клиентите.

  Течните мембрани изискват пълно свързване към субстратите, върху които се нанасят, и тяхната ефективност зависи от качеството на адхезията, тъй като те не са предназначени за свободно приложение. Предимството на тази пълна адхезия е, че тези системи предотвратяват циркулацията на вода между слоевете, дори ако мембраната е повредена, подпомагайки откриването, локализирането и отстраняването на потенциални течове.

  Ремонт на покриви с течна хидроизолация, Хидростоп

  Ремонт на покрив с течна хидроизолация

  Работата с течна хидроизолация изисква систематичен подход, който се случва на етапи. Много често ремонтната дейност е свързана с цялостно обновяване на проблемния покрив, тераса, воден резервоар или друг вид съоръжение, за което е приложима течната хидроизолация.

  Спазване на препоръките от производителя

  Има няколко причини, поради които трябва да се следват препоръките на производителя относно дебелината на нанасяне на течната мембрана според вида на конкретния продукт.

  Първо, еластичните мембрани преодоляват неочаквани пукнатини, като се деформират и претърпяват удължаване, което намалява дебелината. Следователно недостатъчната дебелина ще изложи на риск непрекъснатостта на мембраната.

  Второ, основа като бетона винаги е неравна, така че освен ако не е извършена обширна подготовка на повърхността, недостатъчната дебелина на мембраната може да не покрие всички неравности на основата.

  И трето, защитната мембрана представлява бариера срещу вода, агресивни химикали и газове. Всички вещества имат определена дифузионна способност през мембраните и следователно изолационните способности винаги са свързани с нанесената дебелина.

  Ремонт на покриви с течна хидроизолация, Хидростоп

  Подготовка на основата

  При ремонт на покрив с течна хидроизолация се изисква  максимално внимание към подготовката на основата, която ще получи хидроизолационната система, почистване и премахване на всички елементи (включително съществуващи предишни обработки), които могат да усложнят адхезията или, дори по-лошо, могат да генерират „фалшива“ адхезия (т.е. върху слой, който не е кохезивен). Освен това всеки продукт има специфични изисквания по отношение на остатъчната влажност върху бетонни основи.

  Всяка неправилна подготовка на повърхността може да доведе до отлепване (т.е. пълна повреда) на приложението, което води до влошаване на качеството, прекъсване на инсталациите, необходимост от допълнителни ремонти и, следователно, допълнителни разходи.

  При положение, че имате нужда от ремонт на покрив с течна хидроизолация, ние предлагаме високоефективни методи за поддръжка на създадена вече течна хидроизолация, монтиране на нов слой, за отстраняване на проблем или за други намеси върху покриви с различна форма.

  Използване на грунд  или свързваща суспензия

  Грундът или свързващата суспензия има за цел да увеличи адхезията, въпреки че повечето течни мембрани не изискват грунд за постигане на добра адхезия към бетон. Като краен резултата се търси:

  • Намаляване риска от излизане на въздушни мехурчета от субстрата в мембраната;
  • Равномерна повърхност за по-нататъшно приложение на мембраната;
  • Отстраняване на останалия прах върху основата;
  • Те играят решаваща роля за намаляване на риска от разлепване и образуване на мехури в случай на наличие на остатъчна влага върху субстрата.
  Решаване на проблем  с пукнатини

  Течните мембрани са изцяло свързани със субстрата. Това означава, че всяко движение на субстрата ще повлияе на мембраната. Твърдата хидроизолационна система ще отрази всяка пукнатина, която се отвори в основата, докато еластичната, преодоляваща пукнатините мембрана ще запази своята непрекъснатост дори когато се появят неочаквани пукнатини.

  Допълнителна полза при ползване на течна хидроизолация е защитата: покритията и мембраните, нанесени върху бетонните повърхности, способността за преодоляване на пукнатини осигурява защита срещу проникване на вода или агресивни химикали, предотвратявайки течове и по-нататъшно разграждане на бетона.

  Отстраняване на проблеми при покривните детайли

  Фугите, пукнатините, закрепванията, връзките са все точки, където е концентриран основният риск от повреда на хидроизолацията.

  Въпреки че течните мембрани представляват по-лесно решение за детайлизиране, за разлика от предварително изработените листове, това не означава, че тези точки не изискват специално внимание.

  Анкерни основи, механични закрепвания, повърхностни инсталации и покривните сифони. могат да имат различни конфигурации, но всички те могат да бъдат изцяло покрити с непрекъснат слой от течната хидроизолационна система. Ъглите с остри ръбове или вътрешните ъгли (стена-под или стена-стена) трябва да бъдат изгладени и закръглени, за да се избегне концентрацията на напрежение в случай на движение на различни елементи.

  Ремонт на покриви с течна хидроизолация, Хидростоп

  HydroStop – опит и сигурност при работа с течна хидроизолация

  Чрез нашата професионална намеса за ремонт на течна хидроизолация се стремим да осигурим множество предимства за собствениците, така че да не започват подмяна на покривното покритие, но да осигурят сигурна хидрофобна настилка за още дълги години напред.

  Продължаваме експлоатационния срок на вече положената безшевна хидроизолационна мембрана на покрива.

  Цялостно залепване към основата без да се прави видима разлика между стария слой и новото покритие.

  Избор от опции за посоката на ремонта според вида течна хидроизолация.

  Лесно нанасяне на новия слой, не се изисква отстраняване освен при сериозни структурни промени в покривната конструкция.

  Относно наложими по-сложни ремонтни дейности е възможно да се направи проучване и оценка на ситуацията. Нашата експертна намеса ви гарантира ефективни решения за открити покриви с много сложни детайли.

  Close
  Close

  ЗАПИТВАНЕ

  Call Now Button