Хидроизолация на мостове - Хидростоп

Хидроизолация на мостове - Хидростоп

мост 2, Хидростоп

мост 1, Хидростоп

мост, Хидростоп

Изпратете запитване за услуга

Хидроизолация на мостове

Един от най-важните въпроси, с който се сблъскват строителите при изграждането на мостовете, е хидроизолацията. Изискванията, които трябва да бъдат изпълнени, се различават в зависимост от това дали мостът минава над река, основи в нейното корито; дали е виадукт, който минава пад пропаст; съблюдават се както видимите части на моста, така и тези, които са скрити от човешкото око.

Хидроизолациите на мостовете са съгласувани с инженерни решения, които предшестват строителството на моста. Иначе казано, той трябва да бъде построен с адекватна и супер качествена хидроизолация, така че при пускането му в експлоатация много ясно да се знае какви възможности са дадени на съоръжението, за да устои на динамичните климатични условия, които съпътстват целия му експлоатационен живот.

За да се увеличи дълготрайността на мостовите конструкции, всички части трябва да бъдат хидроизолирани, за да се предотвратят сериозни повреди на бетона или на вградената стоманена армировка. Поради динамичното натоварване, мостовите палуби трябва да бъдат защитени с еластични системи за преодоляване на пукнатини, за да се приспособи всяко движение и да се поддържа защитата.

За хидроизолацията на сложни инженерни конструкции, чийто дизайн включва подземни и наземни структури, правилният избор на хидроизолационни материали и професионалната изработка е абсолютно критична, когато се вземе под внимание, че 3/4 от повредите в най-различни съоръжения могат да се отдадат на проникването на вода. Нямате време за компромис, а само за избор на най-доброто решение.

Предимствата при хидроизолация на мостове

Еластични, развити свойства на мостовите структури, при ниски и високи температури, при големи температурни амплитуди; усилен трафик, придошли води и други.

Устойчивост на хлориди и автомобилни химикали като горива, масла и хидравлични течности. Защита срещу корозия, напуквания и други нарушения на целостта на съоръжението.

Лесни решения за поддръжка и при инсталиране, и приспособяване към промени в нивото и състоянието на основите.

Бързо приложение на хидроизолационните материали, с цел да се  намали времето, при което мостът няма да може да се ползва.

Различни мостове – различна хидроизолация

Мостовете могат да бъдат категоризирани по няколко различни начина. Общите категории включват вида на използваните структурни елементи, по това, което носят, дали са неподвижни или подвижни, и по използваните материали. В зависимост от факторите определящи вида мост, се избира и подходящата хидроизолация.


Изпратете запитване за услуга


Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button