Блог - Хидростоп

Блог - Хидростоп

polagane-na-hidroisolatsiya.jpg
13.02.2023

Нашият екип, който се занимава конкретно с полагане на хидроизолация за пореден път доказа своя професионализъм. Проектът бе за замяна на стара хидрозолация на покрива на магазин Билла на бул. „Лъвов мост“ №2. Вижте нашия репортаж със снимки и обяснение, за да се уверите в качеството на нашите услуги.

Оглед на обекта преди решението за нова хидроизолация

Върху цялата покривна площ през 2012 г. е поставена вата и битумна хидроизолация. Същата е многократно изкърпвана и силно напукана. На снимките си личат кръпките и напукванията, и лошото състояние на настилката.

stara hidroizolatsiya obekt billa 2 scaled, Хидростоп stara hidroizolatsiya obekt billa scaled, Хидростоп

Решение за полагане на хидроизолация

След огледа от нашите специалисти, бе взето решение да се поставят два пласта хидроизолация ( „Файбърфлекс Екстра“ с дебелина 4 мм и „Файбърфлекс Екстра“ 4 кг/м2 с посипка. ) Преди това да се случи първоначално основата да се обработи с грунд (Праймер 20 л.)

polagane na dolen sloy, Хидростоп  polagane na vtori sloy, Хидростоп

На места работата изискваше да се добави течна хидроизолация TH №21 – 20 кг./б. Снимките показват в детайли как се изпълнява комбинирана хидроизолация при плоски покриви, там където има допълнителни отвори и елементи.

elementi za hidroizolirane, Хидростоп element, Хидростоп techna hidroisolatsiya, Хидростоп

Плоските покриви имат и сложни места, които изискват майсторски подход и много опит, за да се покрият. Ето изпълнението от специалистите в ХидроСтоп.

hidroizolatsiya, Хидростоп SLozhna hidroizolatsiya, Хидростоп

Галерия снимки след положената хидроизолация

IMG 0bd67b45ebc3493a9c59dd2ae632100e V, Хидростоп

IMG 8bb9da886e6c6517bc5d648d34716866 V, Хидростоп

IMG b3ab0ddb6749344eb9134c66b31f9d74 V, Хидростоп

hydrostop-zaglavna.jpg
26.01.2023

Продуктите от категорията течна хидроизолация са едно от най-ефективните и търсени решения за широк кръг от обекти. Качеството на крайната инсталация е от съществено значение за защитата на много строителни конструкции. Гъвкавите течни мембрани се нанасят ръчно или със спрей върху повърхности като балкони, подиуми, плоски и зелени покриви. Те дори се използват за облицоване на общински резервоари за вода, за да се предотвратят течове.

3 основни предимства на течната хидроизолация

Лесна инсталация – течната хидроизолация може да се нанесе бързо. В зависимост от продукта, екип от трима души може да нанесе почти хиляда квадратни метра течна хидроизолация само за един ден. Тези предимства стават още по-изразени при хидроизолиране на сложни пространства или пространства с много детайли, тъй като е по-лесно да се хидроизолират тръби с течна хидроизолация, отколкото чрез изрязване и поставяне на листови мембрани.

Безшевни инсталации – течно нанесената хидроизолация се втвърдява, за да образува една твърда мембрана, така че няма шевове или фуги, които са най-често срещаните места, където хидроизолацията има тенденция да се проваля.

Гъвкавост – качествено нанесените течни хидроизолационни системи имат способността да се разширяват и свиват при температурните промени и да се адаптират към незначителни структурни движения. По този начин хидроизолацията продължава да работи, дори когато е изложена на екстремни атмосферни условия и/или когато се появят малки бетонни пукнатини в основната конструкция.

 

hydrostop techna hidroizolacia 002, Хидростоп

Видове и приложение на течната хидроизолация

Продуктите от типа течна хидроизолация са най-различни като вид. Има течни продукти, които приличат на мембрана, както и продукти, които са по-скоро разтвори. При всички положения всеки тип продукт е описан от производителя как да се използва и какви са техническите му характеристики.

Течната хидроизолация обикновено се използва в широк спектър от приложения. Особено много за плоски покриви и за зелени покриви, открити тераси. Това е така, защото течната хидроизолация е лесна за нанасяне върху малките елементи.

Ако планирате проект за зелен покрив, уверете се, че хидроизолационната система, която избирате е преминала дългосрочни тестове за устойчивост на корени, така че да не се повреди, когато растенията се захванат.

Вкопани инсталации – такъв вид инсталация е вкопаният покрив, а често той е част от сутерен, който се простира отвъд основната височина и обикновено е част от структура под градина или озеленена зона. Повдигната палуба, която се използва от хора или автомобили, също може да бъде категоризирана като вкопана конструкция.

 

hydrostop techna hidroizolacia, Хидростоп

 

Обърнати покриви – някои проекти, като тераси на покрива, използват дизайн на обърнат покрив. При тези сценарии хидроизолационният слой се монтира под традиционната изолация на покрива. Изолацията се поставя върху течната хидроизолационна мембрана и се закрепва с тротоарни плочи или чакъл. Безпроблемният характер на течната хидроизолация я прави подходяща за тези проекти. Течността се нанася лесно. След като се втвърди, той образува една мембрана, която е устойчива на течове.

Сравнения спрямо останалите видове изолации

Ние от Хидростоп ще съдействаме за избора най-подходящия продукт, независимо дали става дума за течна хидроизолация или за друг тип хидроизолационен продукт.

Untitled-design12-1280x640.jpg
18.03.2022

Съвременната строителна и ремонтна индустрия предлага широка гама от течни хидроизолационни системи, подходящи за почти всички видове сгради и съоръжения, особено за покриви с по-проста гладка форма и малки размери до големи повърхности и конструкции със сложна структура, множество детайли, елементи и други.

polagane techna hidroizolatsiya na pokriv, ХидростопХимичният състав на всяка хидроизолационна система има свои собствени предимства и в пълната гама от течните системи ще намерите тези, които са идеални за бърз, рентабилен и лесен ремонт, по-сложни ремонти на покриви или идеално подходящи за новопостроени жилищни или търговски покриви. 

Всяка продуктова формулировка е внимателно разработена на базата на обширни изследвания и опит, като се имат предвид нуждите на всички клиенти, живеещи в различни климатични зони и имащи различни изисквания по отношение на техните специфични проекти.

Настоящата технологична среда предлага продукти разработени от най-добрите производители на хидроизолационни продукти, чрез експерти в областта на научноизследователската и развойна дейност. Ето и три вида хидроизолация, които е най-вероятно да получите като предложение за покривна хидроизолация на течна основа.

Акрил на водна основа

Акрилната технология на водна основа съчетава рентабилни и екологични качества на продукта, с характеристики и екологични предимства. Акрилните настилки може да се полагат като многослоен продукт с грунд, свързващ елемент и горен слой, или като  еднокомпонентна система.Веднъж нанесена, водата от покритието трябва да се изпари по време на процеса на втвърдяване. 

Еднокомпонентна хидроизолация базирана на полиуретан 

В сравнение с акрилната технология на водна основа, полиуретанът с един слой осигурява хидроизолационно решение с повишена устойчивост на натрупване на вода и атмосферни влияния като цяло (UV, дъжд и др.).

Това е здрава и устойчива еднокомпонентна система, която е рентабилна. Нанесената мембрана е устойчива на механично, химично, термично, UV и въздействие на естествени елементи. Образува безшевна и гъвкава, но здрава хидроизолационна мембрана и е идеална за уплътняване на покривни детайли, улуци, тераси и балкони

Двукомпонентна хидроизолация базирана на полиуретан 

В сравнение с еднослойните системи, полиуретановата двукомпонентна система има предимството, че не съдържа разтворители и осигурява по-кратки времена за втвърдяване.

techna hidroizolatsiya na pokriv, ХидростопОбикновено системата е подсилена с руно, базирано на полиуретанова смола. Следователно, той съчетава отличната механична, химическа и атмосферна устойчивост на полиуретаните с предимството на материал без разтворители. Това е идеалното решение за използване в устойчиви проекти или в чувствителни зони на обществени сгради, където изпаренията от продукти на базата на разтворители биха били разрушителни. Особено се препоръчва за приложения в детски градини, училища, болници, музеи, библиотеки и др., където се предпочитат разтвори без мирис, за да не пречат на обитателите или обществения трафик.

Други видове течна хидроизолация 

Водоустойчивите мембрани играят жизненоважна роля както като бариера срещу проникването на вода, така и като осигуряване на адекватна повърхност за нанасяне на всички видове облицовки върху самата хидроизолация.Те се наричат течни защото основният продукт е течен и се нанася чрез спрей, четка, валяк. 

Различните продукти просто предлагат различна основа, на която е базирана течната хидроизолация. Така има и битумна течна хидроизолация, синтетична течна хидроизолация, циментова течна хидроизолация предназначена за бетонни субстрати. За да е успешен вашият проект, трябва да се консултирате със специалисти, които да предложат точния продукт за конкретно приложение.

tpo-remont-na-pokrivi.jpg
22.02.2022

Когато покривът ви показва признаци на повреда, понякога може да е трудно да разберете дали ремонтът е напълно достатъчен или смяната на покрива е единствено решение. Доверен изпълнител на покриви може да ви помогне да решите кой вариант е най-подходящ за вашия дом. Затова подредихме този текст според 5 ситуации, в които можете да решите дали да ремонтирате или да смените покрива.

На каква възраст е покрива?

remont na pvc pokrivno pokritie, ХидростопЗнаете ли кога е монтиран сегашният ви покрив? В зависимост от вида на използвания покривен материал, неговата възраст може да е добра индикация кога трябва да се направи смяната.

Ако покривът ви показва признаци на стареене и/или е претърпял повреда от буря, течове или други проблеми, може да е добра идея да помислите за смяната му. Подмяната на по-стар, повреден покрив, е разумно решение вместо да плащате многократно за ремонт на покрива, може да си струва инвестицията, независимо дали възнамерявате да останете в дома си няколко десетилетия или планирате да го продадете скоро.

Има ли често течове на покрива?

Течащият покрив е една от най-честите причини, поради които собствениците на жилища се нуждаят от ремонт на покрива или пренастройка на покрива. Ако сте виждали петна от вода в дома си, които преминават през таваните или се стичат по стените ви, причината може да е повредената изолация на покрива. Намирането на източника на теч от покрива често може да бъде трудно, но сертифициран изпълнител на може да помогне за установяване на повредата.

Независимо от източника на теча, важно е да разрешите проблема възможно по-рано. Защото нещо, което започва като малък теч, в крайна сметка може да доведе до по-големи проблеми, като например: мухъл, гниещи елементи, повреди в структурата на сградата, разрушаване на изолацията.

Каква е повредата на покрива?

Ако решавате между ремонт на покрива или смяна на покрива, тогава е вероятно покривът ви или да се е влошил на външен вид и/или да е претърпял други физически щети. Работата с доверен изпълнител на покриви може да ви помогне да разберете по-добре степента на евентуална повреда на покрива, за да можете да вземете правилното решение за вашия дом и бюджет.

Признаците за повреда на покрива ще се различават леко между различните видове покривен материал, но обикновено попадат в две основни категории: естетически щети и структурни повреди.


При естетическите щети, покривният материал изглежда стар и износен. Върху или между покривните материали расте мъх, тъмни ивици или се появяват неестествени субстанции.

При структурни увреди, тогава може да липсват цели части от покривното пространство. Може да липсват керемиди, може да е нарушено битумното покритие; възможни са набъбнали или перфорирани повърхности, ръждясали метални елементи.

 В кой регион на страната живеете?

Там където е сградата,  има ли повече градушка, силни ветрове, годишно количество валежи; или пък има ли силни температурни амплитуди, често ли температурата минава 30 градуса Целзий, и силен пек? Ако е така, след всяка стихия, е добре да се прави оглед и оценка на поведението на покрива. Всички тези стихии могат да повлияят на дългосрочната производителност, външния вид и способността на покрива ви да образува водонепропусклива повърхност.

pvc tpo pokriv remont, ХидростопКакви са разходите за подмяна и ремонт на покрива?

Разбира се, цената за получаване на нов покрив е едно от най-големите съображения за собствениците на жилища, когато става въпрос за необходима намеса на покрива срещу ремонт. Като цяло ремонтът на покриви ще струва по-малко от цялостен проект за преустройство на покрива; обаче, ако плащате за куп ремонти в продължение на няколко години, те в крайна сметка може да надхвърлят цената на цялостна смяна на покрива. Освен това, новият покрив може да ви осигури спокойствие, знаейки, че това, което цените най-много под вашия покрив, е защитено от елементите.

Ние, като изпълнители на покриви може да предоставим оценки, които да ви помогнат да прецените опциите за това, което може да бъде най-бюджетното решение, без да излага дома ви на риск от пропадащ покрив

17.01.2022

Неизбежно е като собственици на жилище да сте били в ситуация след ветровит ден да хвръкнат няколко керемиди от покрива ви, или гръмотевична буря с огромно количество дъжд, да донесе няколко дъждовни капки в къщата. Прокапалият таван и нарушението на покривната цялост предполага някакъв вид ремонт на покрив.

покрив скатен, ХидростопНека да разгледаме всички фактори, които ще повлияят на крайната цена на ремонта на покрива, така че ще знаете какво да очаквате, когато наемете професионалист по покриви, който да ви помогне.

Тип и материал на покрива

Имате скатен или плосък покрив? Има ли керемиди горе или покривът ви е метален? Стилът на вашия покрив и видът на материала са ключови, когато става въпрос за това колко ще струва ремонтът.

Ремонтите на плоски покриви обикновено струват повече от ремонтите на скатни покриви, тъй като последните са предназначени да сведат до минимум щетите от вода. Плоските покриви могат да събират вода, което ги прави по-вероятно да се нуждаят от ремонт. Което води до задължителната хидроизолация на плосък покрив с цел да се предотвратят бъдещи щети.

Размер на покрива

Спрете и помислете за размера на вашия покрив, преди да се заемете с ремонта на покрива. Ако покривът ви е по-голям, това ще доведе до повече часове труд и повече материали. Ако покривът е по-малък и обхватът на необходимия ремонт е същият, той трябва да струва по-малко от по-голям покрив. За да определят тарифа за вашата работа, покривните работници използват число, наречено покривен квадрат. Много често цените са по договаряне и включват материалите, и труда на самите майстори, плюс допълнителните разходи.

Достъпност на покрива, разрешително и други фактори извън самия ремонт

Колко лесно е да стигнете до покрива си безопасно може също да играе решаваща роля в цената на ремонта на покрива. Помислете например за многоетажен дом, построен в гъсто залесена местност. Покривните майстори ще трябва да донесат тежко оборудване за достъп до покрива. Покривна работа в столичен или крайградски район може да трябва да получи разрешителни и да помогне за насочване на трафика. Още повече, ако живеете повече собственици в един дом, може да се наложи подялба на цената, разрешение от всички и други такива фактори.

Непредвидени разходи за ремонт на покрива

Понякога цялостната щета не се вижда веднага. Вашият майстор  може да ви даде оферта добросъвестно, но след допълнителен оглед или когато започне премахването на  покрива ви, може да се открият съществуващи щети от вода, които не са били отчетени. Ако случаят е такъв, покривният майстор вероятно ще работи с вас, но трябва да очаквате увеличени разходите за ремонт на покрива.

Обновяване на хидроизолацията

bitumni keremidi, ХидростопПо време на процеса на ремонт, майсторите може да открият, че трябва да направят реновация и на хидроизолацията, преди да могат да завършат работата си по ремонт на покрива. Този допълнителен разход ще повлияе на крайната цена, когато става въпрос за бюджета за вашия ремонт на покрива.

Идентифицирането на източника и спирането на по-нататъшното изтичане на вода е основен приоритет когато се прави покрив. Всъщност щетите от вода могат да разрушат дома ви по-бързо, отколкото си мислите, затова редом с ремонта на покрива се осигурява правилната хидроизолация според вида покрив.

23.12.2021

Битумни керемидиБитумът за покрив се използва по няколко начина. Основните са като хидроизолация за покрив в смисъла на битумни продукти и като битумни керемиди, които да заменят класическите покриви. По същество, макар да са направени от битум, това са съвършено различни продукти, които имат различно предназначение, начин на монтаж и поведение като продукти за покрива.

В тази статия ще подходим малко нетрадиционно и вместо да говорим за битумната хидроизолация, ще разгледаме възможността да поставите битумни керемиди. Видовете битумни керемиди може да са най-различни като форма, но това не влияе на хидроизолационната инсталация, която ще трябва да се направи на покрива.

Видове битумни керемиди

Вече сте чували от приятели и от собственици на домове, които са монтирали шингли ( така е другото име на битумните керемиди) на покрива си. Чудите се обаче какви форми, цветове, размери имат те. Ето няколко думи с информация за видовете битумни керемиди, които може да са ви от полза.

Пример покрив с битумна хидроизолация

От гледна точка на различните спецификации на битумните керемиди, те могат да се поставят в категорията, класически, традиционни и специални, според функциите си и според начина на поставяне, както и според други характеристики известни на производителите и на майсторите на покривни пространства. Всички тази видове шингли независимо от това дали са широкоизползвани или за по-специфични полагания, имат няколко типични форми.

Най-разпространената форма е класическия правоъгълник, следва така наречената битумна керемида  тип боброва опашка. Тези две форми са най-разпространени и най-използвани. Потребителите имат възможност да избират шестоъгълни шингли (хексагон) или керемиди в диамaнтена форма. Всички форми имат специфика, която предлага уникален външен вид и подредба. Различните форми са несъвместими помежду си и е добре да знаете, че когато инсталирате битумни керемиди, вие създавате еднородна композиция върху покрива.

Сред цветовете, които могат да се избират са: класическо червеникаво-кафяво, което имитира цвета на повечето керемиди, но заради естеството на битума, кафявото е по-тъмно и по-матово като излъчване. Може да намерите още, зелени шингли, сиви битумни керемиди, сини модели, както и други разновидности на кафявото, сивото; все неутрални цветове, които имат по-матово излъчване както споменахме, заради битумната материя.


Специалните модели битумни керемиди са ламинатните и самозалепващите се. Те изискват допълнително запознаване със спецификациите, при положение, че се интересувате от тях. Заедно с битумните керемиди, които избирате има и множество аксесоари, лепила за шингли, специални рулонни мембрани за всеки вид керемида, според цвета и спецификациите и т.н. Можете да избирате вида керемиди според вашия покрив, според вида, който искате той да има и според други важни естетически и функционални детайли, които са известни на вас като собственици и потребители.

Хидроизолация на битумни керемиди

От особено значение за подготовката на основата преди полагане на керемиди е защитата на покривната конструкция от външни влияния. Това става чрез поставяне на мембрана под битумните керемиди. Тя ще предпазва площта от дъждове и по този начин ще служи като допълнителна защита. Използването на подпокривна облицовка намалява до голяма степен проблема, при който неравностите на покривната облицовка оставят видима следа в битумните покривни керемиди.

Инсталацията е изключително бърза и лесна.

Полагане на битумна хидроизолация

Не се препоръчва пропускането на този етап от изграждането на покривната система, за да осигурите нейното експлоатационно качество и добри резултати в бъдеще! При покриви с наклон под 20° се препоръчва използването на специална облицовка.

Чак след като се направи хидроизолация на площта под керемидите, които ще се монтират. Цялата инсталация се прави от опитни майстори, които могат да работят както са битумни хидроизолационни продукти, така и с поставянето на битумни керемиди на покрива.

pokriv-s-hidroisolatsiya-ot-pvc.jpg
19.11.2021

Когато започнете първоначалните дискусии с фирма за хидроизолация на покриви, те ще ви разкажат за различните видове хидроизолационни материали и ще ви препоръчат най-доброто решение. Този избор зависи от конкретните хидроизолационни работи, от които се нуждае вашата сграда, и от наличния ви бюджет.

В тази статия искаме да ви дадем предложения за водоустойчиви материали, използвани от професионални изпълнители в тяхната работа, като някои от тях се използват за покриви. Все пак в съвременната архитектура се правят различни видове покриви и хидроизолацията при един може да работи много добре, но при друг изобщо да не е приложима.

Някои видове приложения за хидроизолация на покриви

PVC membrana za pokriv

Покривът е една от двете най-уязвими части на сградата, когато става въпрос за проникване на вода. Като цяло покривните материали са водоустойчиви, но това не е достатъчно. Покривът е подложен на интензивно износване и трябва да издържи поне 4-5 десетилетия. е необходимо да се добавят допълнителни хидроизолационни материали.

Те се нанасят или като защитно покритие върху покрива, или се монтират под него, като част от покривната рамка. Професионален изпълнител ще препоръча най-добрите хидроизолационни продукти в зависимост от типа на покрива и климата във вашия район (среден брой дъждовни дни в годината, влажност на въздуха и др.).

Полиуретанова хидроизолация

Полиуретанът се счита за един от най-добрите хидроизолационни материали. Може да се нанася безпроблемно и да прониква в повърхността дълбоко и равномерно. Така полиуретановата мембрана ще запълни дори най-фините пукнатини в бетона, намалявайки водопоглъщаемия му капацитет. Друго ключово предимство на полиуретана е, че той е устойчив на масла и различни химикали. Когато е създаден като течен продукт, той е подходящ за плоски покриви, за зелени покриви, за големи открити тераси.

Покривна мембрана за хидроизолация

Едни от най-често ползваните решения за покривна хидроизолация са решенията с мембранни продукти. Те се ползват предимно при плоски и ниско скатни покриви и са три вида. Мембранните PVC, TPO, EPDM, продукти, всички спадащи към категорията мембранна хидроизолация, с характерните им качества предполагат спецификата при тяхната приложимост.

PVC мембраната е един от най-популярните хидроизолационни продукти за покриви. Той е много гъвкав влаго и водоустойчив продукт и може да бъде подсилен, за да предложи допълнителна издръжливост. Освен това е много лесен за инсталиране и има дълъг живот. Разберете цената на продукта при локалния търговец на този вид продукт.

хидроизолация на покрив

EPDM (етилен пропилен диен терполимер) е синтетична гума, черна на цвят мембрана, която обикновено се използва в търговски и медицински заведения. Въпреки че се използва предимно за търговски обекти, EPDM има своето място в жилищните покриви.

TPO (термопластичен полиолефин) е еднослойна бяла мембрана, използвана както за търговски, така и за покриви в жилищни сгради. Ако имате плосък покрив или капандура с нисък наклон над спалня, TPO е чудесен вариант, защото ще поддържа стаята по-хладна.

Хидроизолация на покрив с течна гума

Продуктовата линия с течна гума за покриви е проектирана да бъде екологична и да осигурява отлична хидроизолация на покривни конструкции. Уникалните свойства на покритието ги правят ефективни, лесни за нанасяне и рентабилни. Хидроизолация на покрив с течна гума може да се прави върху покриви с най-различна основа. Те се прилагат върху плоски покриви, върху ниско скатни покриви, върху зелени покриви, като отново преди нанасяне се спазват всички изисквания предписани от производителя на продукта. Огромното ѝ предимство е това, че е издръжливо покритие при най-разнообразни метеорологични условия.

nepromokaemost_vodoustoychivost_razlika.jpg
13.04.2021

Със следващите редове, ние от Хидростоп, бихме искали да разясним една проблематика, свързана с понятията непромокаемост и водоустойчивост. Макар темата да не е свързана конкретно с хидроизолация на обекти, то разбирането на понятията е важно за разбирането какво може да очаквате от различните продукти за хидроизолиране.

Съществуват грешни разбирания, които слагат знак за равенство между две физични свойства на материята: непромокаемост и водоустойчивост. Ако това беше въпрос на спор само между потребители, нямаше да е толкова фатално, но има специалисти или цели брандове, които използват думите като синоним.

Това са две напълно различни концепции и те не може да бъдат използвани за означение на едно и също нещо – това е особено важно да се знае когато се говори за хидроизолация. Затова нека първи да изясним самите понятия.

Водоустойчивост означава способността на дадена материя да устои на проникването на вода до известна степен, но не напълно.

Непромокаемост е свойството на материята да е напълно непроницаем за вода.

Нека започнем от второто, защото то е свързано пряко с хидроизолацията. Непромокаемостта не значи безкрайно отблъскване на водата. Макар самата дефиниция на думата да навежда на мисълта за пълна неприкосновеност от вода. За да не се спекулира безкрайно по темата има международен стандарт за означение на продукти, така че да се знае колко точно са непромокаеми.

Има разлика обаче от продукти, които се правят да не пропускат вода и  продуктите за хидроизолация. Когато потребителите ги избират се интересуват колко години ще издържи направената система. Това вече се проверява в гаранционния срок посочен от производителя и зависи от свойствата на вложения материал. Ние от Хидростоп, можем да ви консултираме относно продуктите, с които работим, така че предварително да знаете какво да очаквате.

pokriv-s-hidroisolatsiya-ot-pvc.jpg
06.04.2021

Не са малко хората, които се интересуват от покривна хидроизолация и те често се натъкват на един феномен – нарастването на поръчките с PVC мембрани за плоски покривни конструкции. Ето някои предимства, които със сигурност са довели до повишаването на интереса към покривни хидроизолации от PVC.

Преди всичко, поливинилхлоридът (PVC) е пластмасов полимер, най-често свързан с производството на водопроводи и тръбопроводи, на мебели за баня. Как тогава PVC покривните мембрани станаха трайна и рентабилна опция за плоски покриви на битови, производствени и комерсиални сгради?

Изключителна устойчивост

Научните тестове за изпитване на материали постановява, че PVC покривните мембрани трябва да имат много добра минимална якост на скъсване. Като самите производители осигуряват продукти с невероятно здрав защитен слой за вашия покрив. Относно монтажа, използва се топлина за заваряване на шевовете, правейки ги непропускливи за влага. В сравнение с конвенционалните уплътнители, ленти и лепила, тези заварки образуват много по-здрава връзка, намалявайки разходите за поддръжка и ремонт с течение на времето.

Издръжливост

Мазнините отлагания от комини могат лесно да повредят конвенционалните покриви, но няма да навредят на PVC покривите, което ги прави отличен вариант за сгради свързани с хранителната индустрия. По същия начин, PVC покривите са устойчиви на огън. Те са трудни за запалване и когато горят, те изгарят бавно и самозагасват. Освен това, PVC покривите са устойчиви на природни фактори като вятър и градушка. Поради силните връзки на заварените шевове вятърът няма да ги разхлаби. PVC покривният материал също е устойчив на пробиване, намалявайки шансовете за сериозни повреди от буря.

Дълготрайност

Когато е монтирана и поддържана експертно, PVC покривната система може да продължи двадесет до тридесет години. Поради здравите заварени шевове и устойчив на пробиване материал, PVC изисква малко поддръжка през целия живот на вашия покрив. С решение за PVC мембрани, може да се сведат до минимум разходите за поддръжка, като същевременно ще се извлече максимума от първоначалната инвестиция в монтажа на покрива.

Природосъобразни продукти

Покривите от PVC също така предлагат гъвкава, екологична опция. PVC отразява слънчевите лъчи, като помага да се намалят разходите за контрол на климата във вашето съоръжение, като същевременно се пести енергия. Покривните мембрани могат да бъдат произведени в различни цветове, за да съответстват на външния вид на вашата сграда, като същевременно максимизират слънчевото отражение.

5_predimstva_na_pokrivna_hidroisolatsiya.jpg
31.03.2021

Повечето хора си мислят, че поставянето на керемиди или битумни шингли е достатъчно покривът да стане водонепропусклив. Уви, нещата не стоят по този начин, защото ако липсва хидроизолационен слой приложен и избран според спецификите на дадения покрив, скоро не само покривът ще бъде компрометиран, но и самата конструкция ще бъде застрашена. Хидроизолацията носи своите предимства, а в тази статия, ще разгледаме по-детайлно пет от тях.

Осигурява дълголетие на конструкцията като намалява риска от критични повреди. С водоустойчива мембрана, предпазваща покрива ви, ще имате допълнителен слой защита от износване, разпадане и течове, причинени от дъжд, сняг, лед и вятър. В същото време, водоустойчивата мембрана отразява слънчевата светлина, намалява въздействието на екстремна топлина и светлина върху вашия покрив.

Енергийна ефективност и по-малко разходи в краткосрочен план, защото няма да се изисква толкова често ремонтът на покрива, а разходите за поддръжка ще бъдат по-ниски.  Тъй като не малко хидроизолационни продукти се правят със свойства да отразяват топлината и слънчевата светлина, ще спестите от разходите за климатизация на сградата, като поддържате по-стабилни температури целогодишно.

Намаляване влажността на цялата сграда чрез покривно покритие запечатващо сградата от течове на вода. Хидроизолацията намалява нивата на влажност във вашата сграда, като същевременно предотвратява растежа на мухъл. Цялостно е ограничено влиянието на водата, а това създава сигурност и надеждност при ползване на сградата.

Изместване фокуса на поддръжката чрез водоустойчиво покритие много по-лесно да се поддържа и ремонтира от съществуваща покривна инфраструктура. Когато са необходими поддръжка и ремонт, те обикновено са много по-бързи за изпълнение, отколкото само на конвенционален покрив. По-голямата част от ремонтите просто ще трябва да бъдат направени на водоустойчивото покритие, а не на самия покрив.

Лесен монтаж за около една трета от времето, необходимо за подмяна на покрив. Тъй като хидроизолацията е вид продукт, нанасян върху покрива ви, той може да попадне в онези труднодостъпни пространства, които еднократният ремонт на покрива може да пропусне. Хидроизолационни решения са създадени, за да сведат до минимум намесата при покрива. Разбира се всяка процедура е различна или според ситуацията, но производителите се грижат самите продукти да се полагат лесно и в добре установен график.

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button