Хидроизолация чрез инжектиране - Хидростоп

Хидроизолация чрез инжектиране - Хидростоп

hidroisolatsiya inzheketrane 1, Хидростоп

hidroisolatsiya inzhektirane 4, Хидростоп

hidroisolatsiya inzhektirane 2, Хидростоп

hidroisolatsiya inzhektirane 3, Хидростоп

hidroisolatsiya inzhektirane 5, Хидростоп

Изпратете запитване за услуга

Хидроизолация на строителни конструкции чрез инжектиране

Методът хидроизолация чрез инжектиране се прилага за строителни, ремонтни и  възстановителни работи, когато дадена основа се е повредила, така че градивният материал не може да изпълнява непропускливите си функции.

Самата процедура включва инжектиране на материали на циментова, полиуретанова, епоксидна или акрилатна основа, в повредени или напукани конструкции, за да се запечатат течовете, да се ремонтират компрометирани структури и да се направят отново водонепропускливи за дългосрочен план.


Видове решения за хидроизолация с инжектиране

Често срещани проблеми с хидроизолацията на бетонни основи са резултат от пукнатини в бетона. За отстраняването им се ползват продукти с епоксидна смола за структурно свързване на бетона и спиране преминаването на водата. В този случай обикновено се използва инжектиране с ниско налягане.

При по-екстремните повреди с хидроизолацията, може да се наложи инжектиране с полиуретанов продукт под високо налягане с помощта на помпа. Налягането постепенно се увеличава. След първоначалния приток вода от пукнатините разпененият полиуретан излиза навън. Когато и неразпененият полиуретан започне да излиза от пукнатините, той се инжектира в следващия пакер.

Хидрофобни и хидрофилни продукти за инжектиране

Хидрофобните продукти не обичат водата и я изтласкват по време на реакцията си с нея. Тези продукти се разширяват бързо (с до 2000%) и се втвърдяват до пяна. Нанесените хидрофобни разтвори са главно повърхностни покрития с малка проникваща способност. Абсорбцията на вода ефективно се намалява чрез насърчаване на ефект на мъниста. Те обаче са неефективни под налягане, тъй като порите остават отворени и водата все още може да проникне.

Хидрофилните продукти изискват наличието на вода, за да работи процесът.  При контакт с водата, веществото се превръща в микроскопични кристали с помощта на химическа реакция. Кристалите се увеличават по брой и дължина, за да уплътняват бетонните пори и кухини. Тези продукти са идеални за спиране на течове в малки пукнатини. Те образуват плътно гъвкаво уплътнение, което се разширява и свива при промяна на налягането и температурата.

С какво е полезен този тип хидроизолация?

Бързо и ефективно решение, което спестява скъпите разходи за структурни ремонти и намалява експлоатационното бездействие.

Може да се използва за всички видове приложения за уплътняване на течове в бетон, зидария и конструкции от естествен камък.

Може да се използва по всяко време, включително по време на първоначалното строителство или по-късно за удължаване на експлоатационния живот по време на всеки последващ ремонт или обновяване, в зависимост от специфичните изисквания на проекта.

Хидроизолационните системи за инжектиране могат да се използват и за увеличаване или възстановяване на целостта на конструкцията и носещата им способност.


Изпратете запитване за услуга

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button