Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

Хидроизолация чрез инжектиране

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

 • КАТЕГОРИИ
  Previous slide
  Next slide
 • Хидроизолация на строителни конструкции чрез инжектиране

  Методът хидроизолация чрез инжектиране се прилага за строителни, ремонтни и  възстановителни работи, когато дадена основа се е повредила, така че градивният материал не може да изпълнява непропускливите си функции.

  Самата процедура включва инжектиране на материали на циментова, полиуретанова, епоксидна или акрилатна основа, в повредени или напукани конструкции, за да се запечатат течовете, да се ремонтират компрометирани структури и да се направят отново водонепропускливи за дългосрочен план.

  Хидроизолация чрез инжектиране, Хидростоп

   

  Видове решения за хидроизолация с инжектиране

  Често срещани проблеми с хидроизолацията на бетонни основи са резултат от пукнатини в бетона. За отстраняването им се ползват продукти с епоксидна смола за структурно свързване на бетона и спиране преминаването на водата. В този случай обикновено се използва инжектиране с ниско налягане.

  При по-екстремните повреди с хидроизолацията, може да се наложи инжектиране с полиуретанов продукт под високо налягане с помощта на помпа. Налягането постепенно се увеличава. След първоначалния приток вода от пукнатините разпененият полиуретан излиза навън. Когато и неразпененият полиуретан започне да излиза от пукнатините, той се инжектира в следващия пакер.

  Хидрофобни и хидрофилни продукти за инжектиране

  Хидрофобните продукти не обичат водата и я изтласкват по време на реакцията си с нея. Тези продукти се разширяват бързо (с до 2000%) и се втвърдяват до пяна. Нанесените хидрофобни разтвори са главно повърхностни покрития с малка проникваща способност. Абсорбцията на вода ефективно се намалява чрез насърчаване на ефект на мъниста. Те обаче са неефективни под налягане, тъй като порите остават отворени и водата все още може да проникне.

  Хидрофилните продукти изискват наличието на вода, за да работи процесът.  При контакт с водата, веществото се превръща в микроскопични кристали с помощта на химическа реакция. Кристалите се увеличават по брой и дължина, за да уплътняват бетонните пори и кухини. Тези продукти са идеални за спиране на течове в малки пукнатини. Те образуват плътно гъвкаво уплътнение, което се разширява и свива при промяна на налягането и температурата.

  Схема на Хидроизолация с инжектиране

  Хидроизолация чрез инжектиране, Хидростоп

  Какви са ползите от  хидроизолация с инжектиране?

  Едно от най-важните предимства на инжекционната хидроизолация е нейната версатилност. Без значение дали пукнатината е тънка, широка, суха, пълна с кал или дори активно течаща, тя може да бъде запечатана с помощта на подходящата за конкретния случай инжекция.

  Бързо и ефективно решение, което спестява скъпите разходи за структурни ремонти и намалява експлоатационното бездействие. Инжекционната хидроизолация се втвърдява толкова бързо, че спира течовете само за няколко минути. Това също ви позволява да видите резултатите веднага, така че да знаете, че работи.

  Може да се използва за всички видове приложения за уплътняване на течове в бетон, зидария и конструкции от естествен камък.

  Може да се използва по всяко време, включително по време на първоначалното строителство или по-късно за удължаване на експлоатационния живот по време на всеки последващ ремонт или обновяване, в зависимост от специфичните изисквания на проекта.

  Вместо да се налага да освобождавате имота си, докато се извършват дълги и скъпи разкопки, инжекционната хидроизолация ви позволява да останете в комфорта на вашия дом. Инжекционната хидроизолация е щателно тествана, така че можете да сте уверени в нейната способност да предпазва от нахлуването на вода, там където е имало теч.

  Хидроизолационните системи за инжектиране могат да се използват и за увеличаване или възстановяване на целостта на конструкцията и носещата им способност.

  Продукти

   

  Close
  Close

  ЗАПИТВАНЕ

  Call Now Button