Течна хидроизолация на покрив

Течна хидроизолация на покриви

Течна хидроизолация на покриви е интензивно използвана практика в съвременното строителство. Определението течна произлиза от процеса на направата на хидрофобна настилка върху покрива при съответно съществуващите условия,  чрез прилагане на течен хидроизолационен продукт.

Не случайно, течна хидроизолация се прави на покриви, заради способностите на течните компоненти да достигат до трудно достъпни зони, неравномерни и нерегулярни основи; този тип продукти покриват сложни елементи и осигуряват защита срещу корозия и други проблеми създавани от прекомерното излагане на дъждовна вода, вятър, сняг, градушка, застояла вода и т.н.

Има не малко генерични видове течна хидроизолация за покриви, като тези, които предлагаме като решения за вас, покриват стандартите на ЕС за този вид продукти. Инсталацията на течна хидроизолация за покрив става според характеристиките на продукта, който сте избрали и заложеното от производителите като изисквания за полагане и приложение.

Течна хидроизолация на покрив, Хидростоп

Видове, предимства, приложение на течни хидроизолационни мембрани за покриви

Полимерно модифицирани битумни емулсии и разтвори – подсилена хидроизолация с подходящи полимерни съединения, които подобрява трайността, гъвкавостта и еластичността на изсъхналото покритие. Прилагат се при подходящи метеорологични условия, препоръчани от производителите. Начин на нанасяне чрез четка, мече (валяк), спрей разпръскване. В зависимост от продукта, системата може да изисква добавяне на грунд, армировка, допълнително слънцезащитно покритие.

Полиуретанови хидроизолационни продукти – те могат да бъдат еднокомпонентни или двукомпонентни, алифатни и други. Основното при тях е, че се втвърдяват / изсъхват при реакция с влага от латентни втвърдители или влага от въздуха. При използването им за покривни конструкции, те са формулирани така, че да осигуряват добри пожароустойчивост и са силно устойчиви на UV светлина; друга важна характеристика е постигането на безшевна визия и премостване на пукнатини в основите. Хидрофобната настилка остава гъвкава при температури в диапазона: 40℃  -:-  + 90℃.

Акрилни продукти за хидроизолация на покриви – познати още като течна гума, те са еднокомпонентни по полимерен състав и са изградени на базата акрилова киселина. Използват се при ремонт и покриване на течащи покриви, улуци и подобни конструкции. Те са особено приложими при зони с неблагоприятен климат и за авариен ремонт на покриви, улуци, подобни структури при лошо време.

Хидроизолационни продукти за покриви на базата на полиестерни смоли – това са специално формулирани продукти от несатурирани смоли, така че да се използват за покриви, за да осигурят комбинация от износоустойчивост, гъвкавост, еластичност и противопожарни характеристики, и други важни качества за издръжлива покривна конструкция. Продуктите в тази линия може да са подсилени с полиестерен плат; подсилен полиестер със стъклени фибри.

Мазани циментови хидроизолации – тип продукти на циментова основа, които се използват на базата воден разтвори се прилагат при бетонови конструкции и зидарии. Те са приложими повече за основи, тунели, резервоари, вертикални и хоризонтални конструкции, но са приложими и за хидроизолация на части от покриви според вида настилка и вида покрив.

Течна хидроизолация на покрив, Хидростоп

Приложение на течна покривна хидроизолация

  • Плоски и скатни покриви
  • Зелени покриви
  • Обърнати покриви
  • Специални покривни покрития със сложна структура, сложно изпълнено решение и специално приложение.

Понеже интересът към течните хидроизолационни продукти е голям, а и различните продукти имат различна специфика на потребление и приложение, наша отговорност е не само да предлагаме продуктите. В нашата блог секция сме предоставили детайлна информация за изброените видове течна хидроизолация. Освен това, ние предлагаме консултиране, оценка и анализ на обекта, така че да изберете най-подходящия вид продукт.

Продукти

Хидроизолация за ремонти на балкони Triflex ProDrain

Хидроизолация на тераса Triflex ProDrain

Описание

Хидроизолация Triflex ProDrain е специално разработена за ремонти на балкони и тераси с повредени или износени субстрати.

Хидроизолация за тераси Triflex BWS

Хидроизолация на тераса Triflex BWS

Описание

Висококачествената система за хидроизолация на Triflex BWS за хидроизолацията на различни покрития, включително дърво, плочки и плоскости. Отлична за ползване при тераси, открити площи с пътеки, балкони.

Хидроизолация за балкони Triflex BTS-P

Хидроизолация на тераса Triflex BTS-P

Описание

Хидроизолация Triflex BTS-P е специално разработена за балкони и покривни тераси, и за над обитаеми помещения, както  и за основи с висок риск от образуване на пукнатини.

Хидроизолация за балкони Triflex BFS

Хидроизолация на тераса Triflex BFS

Описание

Течна хидроизолация Triflex BFS е дебелослойно решение, разработено специално за балкони и пътеки, с трайна издръжливост на високи механични натоварвания и атмосферни влияния. Системата за еластично покритие може да се нанася върху почти всички
основи и помага да се спести време и разходи за отстраняване на съществуващите покрития.

Scroll To Top
Close
Close
Call Now Button