Течна хидроизолация на покрив - Хидростоп

Течна хидроизолация на покрив - Хидростоп

polagane techna hidroizolatsiya na pokriv, Хидростоп

techna hidroizolatsiya na pokriv, Хидростоп

покрив 2, Хидростоп

techna hidroizolatsionna membrana za pokriv, Хидростоп

techna hidroizolatsiya na pokriv polagane, Хидростоп

techna hidroizolatsiya na plosak pokriv, Хидростоп
Изпратете запитване за услуга

Течна хидроизолация на покриви

Течна хидроизолация на покриви е интензивно използвана практика в съвременното строителство. Определението течна произлиза от процеса на направата на хидрофобна настилка върху покрива при съответно съществуващите условия,  чрез прилагане на течен хидроизолационен продукт.

Не случайно, течна хидроизолация се прави на покриви, заради способностите на течните компоненти да достигат до трудно достъпни зони, неравномерни и нерегулярни основи; този тип продукти покриват сложни елементи и осигуряват защита срещу корозия и други проблеми създавани от прекомерното излагане на дъждовна вода, вятър, сняг, градушка, застояла вода и т.н.

Има не малко генерични видове течна хидроизолация за покриви, като тези, които предлагаме като решения за вас, покриват стандартите на ЕС за този вид продукти. Инсталацията на течна хидроизолация за покрив става според характеристиките на продукта, който сте избрали и заложеното от производителите като изисквания за полагане и приложение.


Видове, предимства, приложение на течни хидроизолационни мембрани за покриви

Полимерно модифицирани битумни емулсии и разтвори – подсилена хидроизолация с подходящи полимерни съединения, които подобрява трайността, гъвкавостта и еластичността на изсъхналото покритие. Прилагат се при подходящи метеорологични условия, препоръчани от производителите. Начин на нанасяне чрез четка, мече (валяк), спрей разпръскване. В зависимост от продукта, системата може да изисква добавяне на грунд, армировка, допълнително слънцезащитно покритие.

Полиуретанови хидроизолационни продукти – те могат да бъдат еднокомпонентни или двукомпонентни, алифатни и други. Основното при тях е, че се втвърдяват / изсъхват при реакция с влага от латентни втвърдители или влага от въздуха. При използването им за покривни конструкции, те са формулирани така, че да осигуряват добри пожароустойчивост и са силно устойчиви на UV светлина; друга важна характеристика е постигането на безшевна визия и премостване на пукнатини в основите. Хидрофобната настилка остава гъвкава при температури в диапазона: 40℃  -:-  + 90℃.

Акрилни продукти за хидроизолация на покриви – познати още като течна гума, те са еднокомпонентни по полимерен състав и са изградени на базата акрилова киселина. Използват се при ремонт и покриване на течащи покриви, улуци и подобни конструкции. Те са особено приложими при зони с неблагоприятен климат и за авариен ремонт на покриви, улуци, подобни структури при лошо време.

Хидроизолационни продукти за покриви на базата на полиестерни смоли – това са специално формулирани продукти от несатурирани смоли, така че да се използват за покриви, за да осигурят комбинация от износоустойчивост, гъвкавост, еластичност и противопожарни характеристики, и други важни качества за издръжлива покривна конструкция. Продуктите в тази линия може да са подсилени с полиестерен плат; подсилен полиестер със стъклени фибри.Мазани циментови хидроизолации – тип продукти на циментова основа, които се използват на базата воден разтвори се прилагат при бетонови конструкции и зидарии. Те са приложими повече за основи, тунели, резервоари, вертикални и хоризонтални конструкции, но са приложими и за хидроизолация на части от покриви според вида настилка и вида покрив.

Приложение на течна покривна хидроизолация

  • Плоски и скатни покриви
  • Зелени покриви
  • Обърнати покриви
  • Специални покривни покрития със сложна структура, сложно изпълнено решение и специално приложение.

Понеже интересът към течните хидроизолационни продукти е голям, а и различните продукти имат различна специфика на потребление и приложение, наша отговорност е не само да предлагаме продуктите. В нашата блог секция сме предоставили детайлна информация за изброените видове течна хидроизолация. Освен това, ние предлагаме консултиране, оценка и анализ на обекта, така че да изберете най-подходящия вид продукт.


Изпратете запитване за услуга

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button