Какво влияе на цената при ремонт на покриви

Какво влияе на цената при ремонт на покриви

17.01.2022

Неизбежно е като собственици на жилище да сте били в ситуация след ветровит ден да хвръкнат няколко керемиди от покрива ви, или гръмотевична буря с огромно количество дъжд, да донесе няколко дъждовни капки в къщата. Прокапалият таван и нарушението на покривната цялост предполага някакъв вид ремонт на покрив.

покрив скатен, ХидростопНека да разгледаме всички фактори, които ще повлияят на крайната цена на ремонта на покрива, така че ще знаете какво да очаквате, когато наемете професионалист по покриви, който да ви помогне.

Тип и материал на покрива

Имате скатен или плосък покрив? Има ли керемиди горе или покривът ви е метален? Стилът на вашия покрив и видът на материала са ключови, когато става въпрос за това колко ще струва ремонтът.

Ремонтите на плоски покриви обикновено струват повече от ремонтите на скатни покриви, тъй като последните са предназначени да сведат до минимум щетите от вода. Плоските покриви могат да събират вода, което ги прави по-вероятно да се нуждаят от ремонт. Което води до задължителната хидроизолация на плосък покрив с цел да се предотвратят бъдещи щети.

Размер на покрива

Спрете и помислете за размера на вашия покрив, преди да се заемете с ремонта на покрива. Ако покривът ви е по-голям, това ще доведе до повече часове труд и повече материали. Ако покривът е по-малък и обхватът на необходимия ремонт е същият, той трябва да струва по-малко от по-голям покрив. За да определят тарифа за вашата работа, покривните работници използват число, наречено покривен квадрат. Много често цените са по договаряне и включват материалите, и труда на самите майстори, плюс допълнителните разходи.

Достъпност на покрива, разрешително и други фактори извън самия ремонт

Колко лесно е да стигнете до покрива си безопасно може също да играе решаваща роля в цената на ремонта на покрива. Помислете например за многоетажен дом, построен в гъсто залесена местност. Покривните майстори ще трябва да донесат тежко оборудване за достъп до покрива. Покривна работа в столичен или крайградски район може да трябва да получи разрешителни и да помогне за насочване на трафика. Още повече, ако живеете повече собственици в един дом, може да се наложи подялба на цената, разрешение от всички и други такива фактори.

Непредвидени разходи за ремонт на покрива

Понякога цялостната щета не се вижда веднага. Вашият майстор  може да ви даде оферта добросъвестно, но след допълнителен оглед или когато започне премахването на  покрива ви, може да се открият съществуващи щети от вода, които не са били отчетени. Ако случаят е такъв, покривният майстор вероятно ще работи с вас, но трябва да очаквате увеличени разходите за ремонт на покрива.

Обновяване на хидроизолацията

bitumni keremidi, ХидростопПо време на процеса на ремонт, майсторите може да открият, че трябва да направят реновация и на хидроизолацията, преди да могат да завършат работата си по ремонт на покрива. Този допълнителен разход ще повлияе на крайната цена, когато става въпрос за бюджета за вашия ремонт на покрива.

Идентифицирането на източника и спирането на по-нататъшното изтичане на вода е основен приоритет когато се прави покрив. Всъщност щетите от вода могат да разрушат дома ви по-бързо, отколкото си мислите, затова редом с ремонта на покрива се осигурява правилната хидроизолация според вида покрив.

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button