Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

Хидроизолация на покриви

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

 • КАТЕГОРИИ
  Previous slide
  Next slide
 • Хидроизолация на покриви

  Повечето хора обичат да наблюдават как дъждовните капки се стичат по прозореца, когато навън вали. За да продължите да наслаждавате на този миг, винаги когато се случва, трябва да сте направили качествена хидроизолация на покрива. За тази цел  има  специфично предназначени хидроизолационни продукти.

  Когато решите да направите хидроизолация на нов покрив или да поставите такава на стария трябва да знаете две основни неща. Първо трябва да изберете качествен изпълнител, второ – да изберете най-подходящите хидроизолационни материали. Това ще гарантира дълготрайност на покривната настилка, издръжливост на покривната конструкция и спокойствие по време на проливни дъждове, на природни стихии, на заледяване и други явления причиняващи щети на покрива.

  Хидроизолация на покриви, Хидростоп

  Задължително е покривът да се конструира и изпълни с подходящите хидроизолационни продукти, които най-подходящи за конкретния проект и отговарят на най-високите стандарти на качество в индустрията. Ние ви предоставяме правилните хидроизолационни решения на внимателно подбрани производители, за да предпазите покрива си от проникване на дъждовна вода, амортизация, нарушена цялост и други възможни проблеми.

  Ползи от качествена хидроизолация на покрива

  Дълготрайност и издръжливост – хидроизолационните материали намаляват риска от критични увреди на покривната структура. С подходящия хидроизолационен продукт, поставен да защитава вашия покрив, вие добавяте необходимото ниво на защита срещу захабяване, разрушаване, течове, причинени от дъжд, сняг, лед, вятър и слънце.

  Лесно изпълнима инсталация – широката гама продукти на пазара позволяват хидроизолацията на покрив да се прави за една трета от времето необходимо за цялостен ремонт. Тя идва с предимството, че при нанасянето на хидроизолационните материали се достигат онези труднодостъпни места, които биха се пропуснали от еднократния ремонт на покрива.

  Лесна поддръжка – след монтажа, идва поддръжката; водоустойчивото покритие е много по-лесно за поддръжка и ремонт, отколкото съществуващата покривна инфраструктура. Когато сте поставили хидроизолационния слой и се наложи ремонта на покрива, самият ремонт ще се концентрира само върху компрометирания участък от водоустойчивото покритие, а не върху целия покрив.

  Хидроизолация на покриви, Хидростоп

  Енергийна ефективност – повечето водоустойчиви решения за покрива спомагат поддържането на по-стабилни температури вътре в помещенията.  Лятото отразяват топлината и слънчевата светлина, а зимата задържат топлината вътре в помещенията, така ще спестите от разходите за климатизация и отопление на вашата сграда.

  Спестява пари в краткосрочен и дългосрочен план – поставяне на хидроизолация е значително по-евтина от цялостен ремонт на покрива. Ще спестите и пари, защото след това няма да се налагат толкова често ремонтни дейности на покрива, а разходите за поддръжка ще бъдат по-ниски. С удължаването на живота на вашия съществуващ покрив, вие също ще изпитате значителни икономии на разходи в дългосрочен план.

  Проблеми при некачествена хидроизолация на покрива

  Повреда на покривната конструкция – видими и невидими повреди на покрива ви могат да бъдат много опасни, ако ги оставите твърде дълго. Непрекъснатата влага, както и образуването на плесени, могат да разрушат поддържащите структури с течение на времето, което може да доведе до срутване на покрива ви в определена зона.

  Водни петна по интериорни стени и тавани – макар и да не са опасни, тези петна са неестетични и много трудно се отстраняват. След време се образуват и така неприятните течове.

  Мухлясали фасади – особено неприятен е видимия ефект от лоша или липсваща хидроизолация по фасадите на сградите в градска среда. Такъв проблем сякаш издава занемареност на сградата. Никой собственик не би искал да види това.

  Как да избера вида хидроизолация за моя покрив?

  Тъй като пазарът на хидроизолационни материали е голям и решенията са комбинирани, ние ви препоръчваме да разчитате освен на собствените си познания по темата и на задължителна консултация със специалист. Много вероятно е познанията за вашия покрив да са сведени до общи неща, без така важните детайли за комбиниране на различни продукти в система, която да е най-подходяща за конкретния случай. Ние сме професионалисти и заедно с вас ще определим най-доброто решение за вашата сграда.

  Хидроизолация на покриви, Хидростоп

  Какво спестявате с качествена хидроизолация?

  Предварителното планиране на хидроизолационен слой на покрива е най-разумното превантивно решение, което можете да направите. Така си спестявате разходи в средносрочен и дългосрочен план за ремонт на покрива, но и си спестявате сума пари за вътрешни ремонти по стените или ремонти по фасадата.

  Колко ще струва хидроизолация на покрива?

  Съвсем естествено е да се интересувате от темата хидроизолация покрив цена. В нея влизат цената на хидроизолационните материали вложени в площта на квадратен метър и труда за самото изпълнение. Тук в сайта, сме се постарали да представим максимално обширно различните видове продукти, но няма как да знаем, каква ще бъде финалната система, която ще е най-подходяща за вас. Затова ви препоръчваме, да се ориентирате в общата картина и след това да ни изпратите запитване, за да изготвим конкретно решение за вас.

   

  Ремонт на покрив – Какъв, кога и каква хидроизолация да ползвате?

  Покривът на всяка сграда представлява неговата защитна “шапка”, която изолира от влиянието на времето и външните фактори. Въпреки че покривите се изграждат да издържат на износване, времето, екстремните климатични условия и други фактори могат да предизвикат повреди и износване, които изискват ремонт. В следващия текст ще разгледаме някои от най-важните аспекти на ремонта на покриви. 

   

  Преди да започнете ремонт на покрива, е от съществено значение да се направи детайлна инспекция и диагностика на текущото състояние на покрива. Това включва оценка на видимите повреди, като пукнатини, луфтящи се керемиди или шифер, и преглед на скрити проблеми като влажност и гниене. 

   

  Съществуват множество видове покриви, които се използват в сградостроителството, включително техните разновидности и материали. В следната статия ще разгледаме някои от най-популярните видове покриви. 

  Видове покриви 

  Кос покрив  

  Похлупакият покрив, известен още като “кос покрив” или “покрив с наклон”, е структура, при която покривната повърхност е наклонена под различен ъгъл спрямо хоризонталната равнина. Това е един от най-разпространените видове покриви в жилищните сгради, предпочитан за своята функционалност и визуален стил.  

  Шиферен покрив  

  Изработен от натурален или изкуствен шифер, който е издръжлив и дълготраен. Шиферният покрив е вид покрив, който използва естествен шифер (изсушена глинена скала), за да се създаде покривна покривка. Този вид покриви се използва от векове поради своята издръжливост, естетика и дълготрайност. 

  Керемиден покрив  

  Керемидите са чест избор в много региони, тъй като са устойчиви и имат естетичен вид. Керемидният покрив (също наричан керамичен покрив) е вид покрив, който използва керемиди от глина или бетон като покривни материали. Този вид покриви се използва по целия свят поради тяхната издръжливост, стил и изолационни свойства.  
   

  Метален покрив 

  Металът, като стомана, цинк, алуминий или мед, е използван за създаване на издръжливи и леки покриви. Металният покрив е вид покрив, който използва метални материали като оцинкована стомана, алуминий, мед, цинк или други метали, за да създаде покривна покривка. Този вид покриви стават все по-популярни поради своите издръжливост, енергийна ефективност и стил. Металните покриви са подходящи за различни видове сгради, включително жилищни, комерсиални и промишлени. Те са стабилни и дълготрайни и се предоставят с гаранции, което ги прави привлекателни за собствениците на имоти. Също така, инсталирането на метален покрив изисква специализирани умения и оборудване, и поради това често се налага да се консултирате с професионален изпълнител от фирма за ремонт на покриви

   

  Плосък покрив  

   

  Плоските покриви са покриви с малко или никакъв наклон и се използват широко в градската среда, както и в различни видове сгради. Те предоставят функционална покривна площ, която може да се използва за различни цели, като инсталация на климатични системи, соларни панели, отдих, или за създаване на зелена покривна градина. Плоските покриви са атрактивен вариант за сградите в градска среда и предоставят възможности за разнообразни приложения и функции. Тяхната ефективност и дълготрайност зависи от правилната инсталация и поддръжка, както и от избора на подходящи материали и изолация. 

   

  Покрив с мембрана  

  Използват се различни видове мембрани, като PVC хидроизолация, EPDM или TPO, за водонепромокаемост и изолация. Покривът с мембрана (Membrane Roof) е вид покривна конструкция, която използва гъвкави мембрани, обикновено направени от полимерни материали като EPDM (етилен-пропилен-диен мономер), TPO (термопластичен полиолефин) или PVC (поливинилхлорид), за да създаде водонепропусклива и защитена покривна покривка. Тези мембрани се инсталират чрез заваряване, лепене или фиксиране към подложката на покрива и са чест избор за плоски или с нисък наклон покриви. 

  Баластен покрив  

  Слоевете гравитационен баласт се използват за закрепване на покривната мембрана. Баластният покрив е вид покривна система, при която голямо количество баласт, обикновено от камъни или други тежки материали, се поставя върху покрива, за да го задържа на място и да предпазва от вятър и други атмосферни влияния. Този вид покриви се използва широко в комерсиални и индустриални сгради и има някои уникални характеристики. Важно е да се обърне внимание, че баластните покриви могат да бъдат тежки и да изискват стабилна покривна конструкция. Също така, те обикновено не се използват за резиденции и са по-подходящи за големи комерсиални или индустриални сгради. Този вид покрив може да бъде ефективен за някои приложения, но изисква специфични изисквания и проектиране от страна на професионални инженери и покривни специалисти. 

   

  Арочен покрив  

  Арочният покрив е вид покривна конструкция, която се характеризира с извити или арочни форми. Този структурен дизайн се използва за създаване на покриви, които могат да бъдат функционални и визуално впечатляващи. Тъй като арочните покриви са сложни в изработката и изискват инженерно проектиране и строителство, те могат да бъдат по-скъпи в сравнение с традиционните покриви. Все пак, тяхната визуална привлекателност и функционалност ги правят желан избор за сгради със специфични изисквания и дизайн. 

   

  Сгънат покрив  

   

  Този тип покрив има извити, арочни форми и се използва за сгради като църкви и архитектурни забележителности.  


  Сгънатият покрив е вид покрив, който се характеризира с извита, арочна форма, която прилича на буркан или буркани, откъдето произлиза и наименованието “буркански свод”. Този вид покриви се използва в архитектурата за създаване на декоративни и функционални елементи. Сгънатите покриви често са част от архитектурни проекти, където се цени стилът и историческата стойност. Те могат да бъдат по-скъпи в изработката и изискват инженерно проектиране и строителство, но придават уникален и неповторим характер на сградата. 

   

  Куполен покрив  

  Това са покриви с полусферична или куполна форма, често се използват в сгради като събори и музеи.  


  Куполният покрив е вид покривна конструкция, която има формата на полусфера или купол. Този вид покриви се използва в архитектурата и инженерията за създаване на впечатляващи и функционални покриви. Куполните покриви са често асоциирани с архитектурни шедьоври като катедрали, палаци, музеи и други исторически и културни сгради. Те могат да бъдат изключително скъпи за проектиране и строителство, но придават сградата неповторима иконичност и стойност. 
   

  Слънчев покрив  

   

  Слънчевият покрив е вид покривна система, която се отличава с това, че е покрит с растения и зелени насаждения. Този вид покриви се използват в урбанизирани среди и се състоят от няколко слоя, включително водонепропусклив слой, дрениращ слой, почва и растителни насаждения. Слънчевите покриви се използват широко в урбанизираните среди по целия свят, за да подобрят качеството на живот и да намалят околните негативни въздействия. Те могат да бъдат инсталирани както върху плоски, така и нахлуви покриви и да се използват както в жилищни, така и в комерсиални и обществени сгради. 

  Екстензивен зелен покрив 

  Екстензивният зелен покрив е вид слънчев покрив, който се отличава със своята нискорастяща растителност и минимално поддържане. Този вид покриви се използва широко в градски среди и е подходящ за сгради с ограничено поддържане и ресурси. Използва се за по-леки зелени насаждения като трева и седум, които не изискват голямо подхранване. Екстензивните зелени покриви са особено подходящи за сгради в градската среда, където поддръжката и ресурсите са ограничени. Те могат да бъдат инсталирани върху плоски или леко нахлуви покриви и да предоставят предимства за околната среда и енергийната ефективност на сградата. 

  Интензивен зелен покрив  

  Интензивният зелен покрив е вид слънчев покрив, който се отличава със своята високорастяща растителност и значителна поддръжка. Този вид покриви са обичайно по-плътно насадени с растения и се грижат по-активно в сравнение с екстензивните зелени покриви. Позволява разнообразни насаждения като дървета, храсти и дори пътеки и седалки. Интензивните зелени покриви са подходящи за сгради и обекти, където поддръжката и управлението на покрива са приоритет. Те създават възможности за създаване на уникални оазиси сред градската среда и съчетават красота, природа и функционалност. 
   

  Стъклен покрив  

  Стъкленият покрив е вид покривна конструкция, при която основната покривна повърхност е направена от стъкло или прозрачни материали. Този вид покриви се използва за създаване на прозрачни или полупрозрачни области наднадолу, които позволяват проникването на природна светлина в сградата. Стъклените покриви се използват в ресторанти, музеи, молове, ботанически градини и дори в жилищни сгради. Те могат да бъдат инсталирани в различни форми и размери, включително плоски, наклонени, куполни и други. Този вид покриви предоставя уникални възможности за дизайн и визия на сградата. 

   
  Използва се в множество архитектурни приложения, за да осигури изобилие на природна светлина и визуален контакт с околната среда. 

  Комбиниран покрив 

  Комбинираният покрив е вид покрив, който комбинира два или повече различни стилове или материали на покривната конструкция. Такива покриви се използват, за да съчетаят функционалност, естетика и архитектурен интерес. В зависимост от конкретните изисквания и дизайн на сградата, комбинираният покрив може да бъде изработен по различни начини. Комбинираният покрив може да предостави уникален дизайн и функционалност, като същевременно решава специфични изисквания на сградата, като енергийна ефективност, водоотвеждане, естетика и използваемост. Този вид покриви изискват внимателно проектиране и изпълнение, но предоставят възможности за иновации в архитектурния дизайн. Някои сгради използват комбинации от различни видове покриви, за да постигнат определени функционални и естетични цели.Това са само някои от многото видове покриви, които могат да се срещнат в сградостроителството. Изборът на подходящ вид покрив зависи от множество фактори, включително климатични условия, стил на сградата, бюджет и функционални изисквания. 

  Хидроизолация при ремонт на покрив

  Хидроизолацията е от съществено значение за поддържането на сгради и структури сухи и за предотвратяване на водни щети. Съществуват различни видове хидроизолация, в зависимост от приложението и материалите, използвани. Ето някои от основните видове хидроизолация: 

  Хидроизолация с битумни мембрани  

  Този вид хидроизолация използва битумни мембрани, които се нагряват и залепват на повърхността, която трябва да се защити от влага. Те се използват често за хидроизолация на покриви и подземни конструкции. 

  Хидроизолация с полиуретанови мембрани  

  Тези мембрани са гъвкави и изолиращи. Обикновено се нанасят в няколко слоя, образувайки здрав и водонепропускащ слой. Те се използват за покриви, тераси и влажни подземни структури. 

  Хидроизолация с епоксидни смоли  

  Епоксидните смоли са изключително здрави и устойчиви на вода. Те се използват често за хидроизолация на бетонни повърхности, както и за подземни конструкции. 

  Хидроизолация с гумени мембрани  

  Гумени мембрани, като EPDM (етиленпропилендиенмономер) и TPO (термопластичен полиолефин), са издръжливи и устойчиви на UV лъчи. Те се използват за покриви, басейни и други приложения. 

  Хидроизолация с фибростъклени мембрани  

  Този вид хидроизолация използва стъклени влакна, обезводнени във варовик или битум. Те се използват често за покриви и подземни структури. 

  Хидроизолация с циментови покрития  

  Това са циментни смеси, които се нанасят върху повърхността и се втвърдяват, за да предоставят водонепропусклив слой. Често се използват за подземни гаражи и басейни. 

  Хидроизолация с полиуретанови бои  

  Полиуретановите бои предоставят водоустойчиво покритие и се използват за хидроизолация на стени и подове вътре в сгради. 

   

  Изборът на вид хидроизолация за покрив зависи от конкретните изисквания на проекта, включително видът на повърхността, която трябва да се защити, местоположението на конструкцията и бюджетът. Важно е да се избере подходящият вид хидроизолация, за да се предпазят сградата и съдържанието й от водни щети.  

   

  Кога да направим  ремонт на покрива? 

  Ремонта на покрива трябва да се извършва периодично, за да се поддържа сградата в добро състояние и да се предотвратят по-големи проблеми в бъдеще. Ето някои от обстоятелствата, при които е подходящо да се прави ремонт на покрива: 

  Редовни инспекции 

  Редовните инспекции на покрива са ключови за откриване на ранни признаци на повреди. Те трябва да се извършват поне веднъж годишно, предпочитателно през пролетта или лятото, след зимния сезон. 

   

  Износване и стареене 

  Покривите имат ограничен срок на експлоатация, който зависи от материалите и климатичните условия. Ако покривът ви е на възраст от 20-30 години или повече, той може да изисква ремонт или дори пълна замяна. 

  Лошо време и стихийни бедствия 

  Страшни временни условия като урагани, градушки, тежки снеговалежи и бури могат да причинят повреди на покрива. След такива събития е важно да се извърши инспекция и ремонт при необходимост. 

  Водни течове 

  Ако забележите водни течове или влажност на тавана или стените, това е сериозен сигнал, че покривът има проблеми с водонепроницаемостта и се нуждае от ремонт. 

  Пукнатини и деформации 

  Пукнатини, изкривявания или други видими деформации на материалите на покрива трябва да бъдат адресирани. Те могат да позволят на влагата да проникне и да предизвикат повреди. 

  Изгубена водонепропускливост 

  Ако покривът ви не е водонепропускащ и има непрекъснати проблеми с течове, това може да бъде индикация за нужда от ремонт или хидроизолация. 

  Недостатъчна изолация и вентилация 

  Ако нямате достатъчна изолация или вентилация на покрива, това може да предизвика проблеми с кондензация и плесен. Ремонтът може да включва добавяне на изолационни материали и подобряване на вентилацията. 

  По-големи ремонти на други части на сградата 

  Ако планирате по-големи ремонти на други части на сградата, като например промяна на водостоците, препокриване на тераси или дори допълнителни конструкции, е добра практика да прегледате и ремонтирате покрива по време на тези проекти. 

   

  Важно е да поддържате редовни инспекции и да реагирате своевременно при забелязани проблеми на покрива, за да предотвратите по-големи щети и по-големи разходи за поправки. Наемането на професионалист за инспекция и оценка на състоянието на покрива ви помага да вземете най-доброто решение за ремонт и поддръжка на покрива на вашата сграда. 

  Какъв ремонт е подходящ на покрива? 

  Подходящият вид ремонт на покрив зависи от състоянието на покрива, материалите, използвани за него, и проблемите, които трябва да бъдат решени. Ето някои от общите видове ремонти на покрива, които могат да бъдат подходящи: 

  Замяна на повредени керемиди или шифер 

  Ако забележите пукнатини, скъсани керемиди, луфтящи се или увредени шиферни плочи, те трябва да бъдат заменени с нови материали. Ремонтът може също да включва регулиране на плочите, за да се гарантира правилно прилягане. 

  Ремонт на покривни мембрани 

  Ако имате покрив с мембрана (например, EPDM, TPO, PVC), пробиви, изкривявания или други повреди трябва да бъдат поправени с репаратурни лепила или поправителни петна. 

  Изолация и вентилация 

  Подобряването на енергийната ефективност и вентилацията на покрива може да изисква добавяне или подмяна на изолационните материали и инсталиране на подходяща вентилационна система. 

  Замяна на стоманени панели и флешинг 

  Металните покриви могат да изискват замяна на стоманени панели или флешинг, за да се предотврати корозия и водопроницаемост. 

  Замяна на стара хидроизолация 

  Ако покривът ви е с битумни покрития и старата хидроизолация е износена и неефективна, тя може да се замени с ново покритие или мембрана. 

  Направа на водонепропускливи покриви 

  Ако покривът ви не е водонепропускащ и има непрекъснати проблеми с течове, може да се наложи да се инсталира хидроизолационна мембрана или друга форма на водонепропусклив слой. 

  Подмяна на плоски покриви 

  При плоски покриви с битумни или мембрани мембрани, в случай на сериозни повреди, може да бъде необходима пълна замяна на покрива. 

  Ремонт на долен слой 

  Ако покривът е на два или повече слоя, ремонтирането на долния слой, след като е бил повреден, може да бъде подходяща мярка. 

  Изолация и вентилация 

  Подобряването на изолацията и вентилацията на покрива може да помогне за поддържането на сградата ви по-ефективно и да предотврати проблеми с кондензация и плесен. 

   

  Важно е да извършите подробен преглед на покрива и да консултирате професионален изпълнител, преди да вземете решение за ремонт. Ремонтите на покриви изискват специализирани умения и оборудване, и затова често е най-добре да се доверите на специалисти, за да гарантирате, че работата ще бъде извършена правилно и в съответствие с изискванията за безопасност и качество.  

  Цени за ремонт на покрив

  Цените за хидроизолация на покриви нуждаещи се от ремонт варират предвид много изключително важни фактори, които оказват влияние на крайната цена. Факторите са:

   

  • Вида на покрива.
  • Вида на хидроизолация.
  • Обем и особености.
  • Срок и условия.
  • Отдалеченост.

   

  Покривът трябва да защити своето вътрешно пространство от всички фактори на околната среда. За да се постигне това, човек трябва да се опита да избере най-подходящия материал за  покриви, но и да направи качествена хидроизолация.

   

  Важно е да знаем какво ни предстои като предварителна подготовка преди да предприемем да ремонтираме покрива.

   

  За това е необходимо да се запознаем с видовете хидроизолация и коя е най подходяща за нашия покрив. Също е необходимо да сме се информирали за качеството на хидроизолацията и фирмите производители. Освен това е важно и гаранцията и годините на издържливост на хидроизолацията.

   

  Разходите за следващ ремонт на покрив и поддръжка на вече готовия покрив с хидроизолация. Не на последно място е и топлинната хидроизолация за намаляване разхода за отопление. Както и трябва да  имаме в предвид и климатичните условия. Предоставяме ви кратка иформация за видовете покриви и изолацията, която е подходяща за тях. Вярваме, че предоставената информация ще бъде в помощ за вашия избор на хидроизолация.   


  Според вида на покрива
  и хидроизолация:

  Двускатен покрив:

  Двускатният покрив е типичния триъгълен покрив, който виждате в много къщи в България. Този вид може да бъде сравнително евтин и лесен за изграждане, тъй като формата не е сложна. В него могат да се използват всички видове покривни материали,и хидроизолации. Тази гъвкавост прави двускатните покриви още по-търсени.

  Четиристранен покрив

  Това може би е вторият най-разпространен вид покрив след двускатните. Този вид покриви са съставени от скатове от четири страни, които се събират заедно, за да направят връх. Този вариант е по-добрият избор за жилища, които са в области, в които често вали, тъй като склоновете позволяват на валежите да изтичат по-лесно от покрива. Този вид осигурява повече сянка, тъй като има навес от четирите страни. Тук също можем да използваме много видове хидроизолация.

  Многоскатен покрив

  Този вид е комбинация от скатния и четиристранния вид покриви. Покривите от този вид са по-стабилни, тъй като конструкцията осигурява по-голяма устойчивост на вятър. По-високите наклони също позволяват повече жилищна площ или място за съхранение под покрива. Може да бъде изработен от почти всеки стандартен покривен материал и хидроизолации. Изработката на тази система обикновено е по-скъпа, но инвестицията си струва поради своята издръжливост и възможност за допълнителни използваеми квадратури под покрива.

  Мансарден покрив

  Този вид система се състои от четири двойни наклонени страни, които се срещат, за да образуват покрив с нисък наклон в средата. Ценени заради допълнителното жилищно пространство, мансардните покриви често се използват като начин за добавяне на гъвкавост към дома, тъй като улесняват изграждането на бъдещи помещения.

  Мансардните покриви могат да бъдат изградени от почти всеки тип покривен материал и хидроизолации.

  Плосък покрив

  Този покрив е с толкова малък наклон, че изглежда наистина плосък. Този вид може да бъде направен от много видове материали и хидроизолации, които са сравнително на по-изгодни цени.

   

  Избор на вида хидроизолация на покриви

  РУЛОННА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

  Хидроизолационни материали под формата на руло, на пазара, днес са представени в голям асортимент. В допълнение към покривен материал може да бъде закупена различна хидроизолация, фибростъкло и т.н. Основните предимства на този вид хидроизолация включват следното:

   

  • Ниска цена.
  • Висока степен на надеждност.
  • Относителна издръжливост. Времето, което е дадено, е около 15 години.

   

  Хидроизолацията, която се използва за предпазване на строителни обекти от влага и водни проблеми, може да има някои недостатъци и предизвикателства. Някои от тези недостатъци са:

  Неправилна инсталация: Най-често проблемите с хидроизолацията се дължат на неправилна инсталация. Намазаната или поставена хидроизолационна мембрана трябва да бъде напълно здрава и без пропуски, за да предпазва сградата от влага.

   

  Ниска устойчивост на удари и проникване: Някои хидроизолационни рула могат да бъдат уязвими при удари или натиск, което може да доведе до проникване на вода през уязвимите точки.

   

  Стареене и деградация: Времето и атмосферните условия могат да причинят стареене и деградация на хидроизолационните материали. Този процес може да предизвика пукнатини, отлепване и загуба на ефективност.

   

  Топло и UV излагане: Някои хидроизолационни материали са уязвими на високи температури и UV лъчи. Те могат да се разрушат и избледнеят с времето, което намалява тяхната устойчивост и ефективност.

   

  За да се избегнат тези недостатъци, е важно да се избере подходящият хидроизолационен материал и да се гарантира правилната му инсталация. По-същество, работата трябва да бъде извършена от опитни професионалисти, които следват стандартите и препоръките за инсталация на конкретния материал и приложение.

   

  ЛЕПИЛА ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВИ

   

  Те се използват често в строителството и ремонтните работи за създаване на водоустойчиви и хидроизолационни бариери.

  Ето няколко общи видове хидроизолационни лепила:

  • Битумни лепила: Тези лепила са базирани на битум и се използват за залепване на хидроизолационни мембрани към повърхности като бетон, стомана или дърво.
  • Лепила на акрилна основа: Те са създадени на основата на акрил и се използват за залепване на хидроизолационни фолиа, каучукови или PVC мембрани.
  • Полиуретанови лепила: Полиуретановите лепила са устойчиви на влага и се използват за залепване на различни хидроизолационни материали.
  • Епоксидни лепила: Епоксидните лепила също могат да бъдат използвани за хидроизолация, но те са обикновено по-здрави и устойчиви на химикали и абразия, което ги прави подходящи за по-специфични приложения.
  • Ленти и тиксо за хидроизолация: Освен лепилата, съществуват и самозалепващи хидроизолационни ленти и тикса, които могат да се използват за запечатване на съединения и ръбове на материали като хидроизолационни мембрани и фолиа.

   

  Изборът на хидроизолационно лепило зависи от конкретните изисквания на проекта и типа на материалите, които трябва да бъдат свързани и защитени от влага. Преди да използвате хидроизолационно лепило, винаги следва да се запознаете с инструкциите на производителя и да извършите необходимите подготвителни работи за постигане на надеждна хидроизолация.

  ХИДРОИЗОЛАЦИОННА МЕМБРАНА

  Хидроизолационната мембрана е материал или система, предназначена да предпазва строителните обекти от проникване на влага. Тази мембрана се използва в различни видове конструкции, като покриви, стени, подове, басейни, подземни съоръжения и други, с цел предотвратяване на проникването на вода или влага във вътрешните пространства на сградата или инфраструктурния обект. Хидроизолационната мембрана играе важна роля в запазването на структурната цялост на обектите и предотвратяването на влагозадържащи проблеми, като мухъл и гниене.

   

  Цената за ремонт на покрив се формулира от няколко фактора

  Обем и особености

   

  • Квадратен метър.
  • Цена на хидроизплацията.
  • Цена на труда.
  • Местонахождението на обекта.
  • И от вида на покрива.

  Срок и Условия

  Един от факторите за успешна и добре свършена работа са спазените срокове и условия на договора с фирмата изпълнител. Както и качеството.

   

  Много е важно да се има предвид и сезона, който е избран за извършването на ремонта. Най-подходящото време е през летните месеци и ранна есен, особено когато се говори за хидроизолация.

   

  Също така е необходимо да проучим добре фирмите, които изработват покривни конструкции и хидроизолации. Неизменна част от подготовката е и да се вземат няколко оферти и да се избере най-подходящата, с изгодна за нас цена, качество, срок на изпълнение и коректност.

   

  За да няма изненади по време на ремонта добре би било да си определим бюджет, който да ни гарантира завършване на проекта.

   

  Преди да се вземе решение е необходимо отново да прегледаме:

   

  • Хидроизолацията, която сме избрали
  • Сезона, в който сме решили да се извърши ремонта.
  • Срока за изпълнение.
  • Качеството и гаранцията на хидроизолацията.
  • Фирмата.
  • Бюджета, който сме си определили

  Цена на материалите

  Цена: В разходите за материали, плоските покриви са по-евтини от скатните покриви.

   

  Покривните системи със синтетични мембрани позволяват изграждане на еднопластови системи и това ги прави по-икономични.

   

  Разходите за материали обаче не са единственият фактор, който трябва да се има предвид при инсталирането на покрив.

   

  Сложността и разходите за поддръжката и експлоатационния живот оказват силно влияние върху цената на жизнения цикъл на хидроизолацията.

  Разходи за инсталиране

  Някои от основните разходи, свързани с инсталирането на хидроизолация са:

   

  Материали за хидроизолация: Това включва цената на самите хидроизолационни материали като мембрани, лепила, пастите и други специфични продукти, които се използват за проекта.

   

  Работна ръка: Разходите за труда включват заплащането на строителни работници или инсталатори, които извършват инсталацията на хидроизолацията.

   

  Инструменти и оборудване: За инсталирането на хидроизолация се изисква специално инструментиране и оборудване, включително ролки, четки, апликатори, битумни горелки, електроинструменти и други.

   

  Подготовка на повърхността: Ако повърхностите, върху които трябва да се инсталира хидроизолация, са повредени или изискват подготовка, този процес също може да допринесе за разходите.

   

  Инженерни услуги и проектиране: За по-големи или по-сложни проекти може да бъде необходимо проектиране и консултации с инженери, което също ще добави към разходите.

   

  Транспортни разходи: Ако хидроизолационните материали трябва да бъдат доставени до обекта, трябва да се вземат предвид и разходите за транспорт и доставка.

   

  Разходи за разрешителни и лицензи: В зависимост от местоположението и видът на проекта, може да бъдат изискани разрешителни и лицензи, които също ще представляват разходи.

   

  Резервни разходи: За да се покрият непредвидени обстоятелства и промени по време на проекта, често се оставя малка резерва за допълнителни разходи.

  Дълготрайност

  Дълголетието варира значително сред плоските покривни материали.

   

  PVC, вторият най-популярен покривен материал за плоски покриви, има топлинно заварени връзки и гъвкавост, която издържа на големи температурни амплитуди. Експлоатационният живот на PVC, може да продължи повече от 10-15 години, въпреки че гаранциите на производителите обикновено се определят до 10 години.

   

  Продължителността на живот на хидроизолацията на покрив е средно между 15 и 20 години, като повечето такива покриви с времето започват да създават проблеми породени от разслояване на шевовете и поява на микро пукнатини.

  Цена на поддръжка и ремонт

  PVC и ТПО мембраните са най-лесните за поддръжка и ремонт.

   

  Техните топлозаварени връзки остават заварени през целия им експлоатационен живот, което прави всеки ремонт, поддръжка или модификации за инсталиране на ново оборудване бързо и лесно.

   

  Плоските покриви изискват някои допълнителни изчисления, за да се побере теглото на самия покрив, оборудването на покрива (HVAC, слънчеви панели и т.н.) и всяка друга употреба.

   

  В градска среда плоските покриви правят големи пространства, които служат като открити пространства за отдих, общуване и градини.

  Видове хидроизолации за ремонт на покрив

  Различните видове ремонт на покрива са неизбежна част от поддръжката на здрава и устойчива къща или сграда. При извършване на такива ремонти, изборът на подходящ материал за покривната хидроизолация е от решаващо значение за дългосрочна защита и предотвратяване на проблеми като течове и водни повреди.

   

  Хидроизолацията на покрива е критичен елемент в строителството, предназначен да предпазва сградата от влага и вода. Различните видове хидроизолации предлагат разнообразни решения за създаване на надежден и дълготраен защитен слой.

   

  Хидроизолацията на покрива е от изключително голямо значение за защитата на сградата от влага и други атмосферни влияния. Целта на хидроизолацията е да предотврати влизането на вода в структурата на сградата. Вода, която проникне в строежа, може да причини сериозни проблеми като плесен, разруха на строителни материали, корозия и дори структурни дефекти.

   

  Влагата може да навреди на различни строителни материали, включително дърво, бетон, метал и други. Хидроизолацията помага да се запази интегритетът на тези материали и продължителността на строежа.

   

  Влажните условия създават идеална среда за развитие на плесени и гъби. Хидроизолацията предотвратява влагата да прониква в стените и тавана, намалявайки така риска от плесен и гъби.

   

  Добрата хидроизолация помага да се поддържа енергийна ефективност в сградата. Например, изолацията на покрива може да намали загубата на топлина през зимата и запазва прохладата през лятото.

   

  Един добре изграден и поддържан покрив с правилна хидроизолация може да продължи значително по-дълго. Това означава по-малко нужда от чести ремонти и замени. В зависимост от конкретните нужди и условия, могат да се използват различни видове хидроизолации за покрива.

   

  Няколко основни видове хидроизолации за покрив

   

  PVC хидроизолация
  TPO хидроизолация
  Битумна хидроизолация

   

  PVC Хидроизолация:
  PVC хидроизолацията използва поливинилхлорид (PVC) като основен материал. Този вид хидроизолация предлага отлична устойчивост на UV лъчи, химикали и издръжливост на външни условия. PVC хидроизолацията се инсталира чрез заваряване и формира едноличен, непроницаем слой. PVC (поливинилхлорид) мембраните са популярен избор за покривна хидроизолация. Тези гъвкави и здрави мембрани предлагат отлична устойчивост на UV лъчи, химикали и атмосферни условия. PVC мембраните се предлагат в ролки и се прилагат чрез заваряване с горещ въздух или лепене с разтворител, създавайки водонепропусклива бариера. Тази мембрана се предлага като гъвкав лист, който се инсталира и фиксира върху покрива. Гъвкавостта й позволява лесно прилагане към различни дизайни на покриви, а техниката на заваряване с горещ въздух гарантира здрава и трайна запечатка.

   

  TPO Хидроизолация:
  TPO хидроизолацията използва термопластичен материал, наречен термопластичен олефин (TPO). Този вид хидроизолация е лек, гъвкав и устойчив на UV лъчи. Инсталира се чрез заваряване и предоставя дълготраен и надежден защитен слой. TPO (термопластичен полиолефин) мембраните са още едно модерно решение за ефективна покривна хидроизолация. Изработени от смес от полипропилен и етилен-пропиленова гума, TPO мембраните се отличават с енергийна ефективност и устойчивост на UV лъчи. Те могат да се монтират механично, напълно или като тежест. Тя съчетава висока устойчивост с лекота и гъвкавост. TPO мембраните за хидроизолация предоставят надеждно решение за ремонт на покрива. Те са леки, гъвкави и устойчиви на външни фактори. Без значение дали се закрепват механично или с пълно залепване, TPO мембраните създават устойчив щит срещу проникването на вода.

   

  Битумна хидроизолация:
  Битумната хидроизолация използва битум като основен компонент. Този вид хидроизолация може да бъде представен в различни форми, включително ролкови мембрани, хидроизолационни пасти и лепила. Битумната хидроизолация предоставя ефективна защита и се използва широко за различни видове покриви. Битумната хидроизолация е добре установен и ефективен метод за защита на сгради от влага и водни течове. Този материал, базиран на битум, предоставя здрава и надеждна бариера, която се използва широко в строителството.

   

  Каква хидроизолация се използва при ремонт на покрив

  Специалисти са на мнение, че ако покривът ни не е ремонтиран през последните 15-20 години, дори не е нужно да се колебаем – полагането на нова хидроизолация е просто задължително. Разбира се, появят ли се и най-малките течове, това е ясен знак, че трябва да се предприеме цялостна подмяна на изолацията.

   

  Поставянето на хидроизолация е добре да става в период, в който няма валежи.

   

  Изборът на подходяща хидроизолация за ремонт на покрив зависи от различни фактори, включително типа на покрива, климатичните условия, бюджетът и предназначението на сградата. Изборът на подходяща хидроизолация за ремонт на покрив е ключова стъпка, която зависи от няколко фактора, а те са следните:

   

  Тип на покрива:

  Плосък покрив: PVC хидроизолация или TPO хидроизолация са добър избор за плоски покриви, тъй като са гъвкави и могат да бъдат лесно монтирани.

  Наклонен покрив: Битумните мембрани са обикновено подходящи за наклонени покриви, тъй като се предлагат в различни форми и са издръжливи.

   

  Климатични условия:

  Влажност и високи температури: TPO хидроизолацията е известна с добрата си устойчивост на влага и UV лъчи, което я прави подходяща за топли и влажни региони.

  Ниски температури: Битумната хидроизолация запазва гъвкавостта си при ниски температури и може да се използва в студени климатични условия.

   

  Енергийна ефективност:

  Специфични изисквания за енергийна ефективност: TPO хидроизолацията, благодарение на своята светлоотразителност, може да бъде предпочитан избор за проекти, които целят енергийна ефективност.

   

  Бюджет:
  Икономичен избор: ако изберете битумна хидроизолация, тя често е по-икономична в сравнение с другите видове и може да бъде добър избор при ограничен бюджет.

   

  Издръжливост и поддръжка:
  Дългосрочност: PVC и TPO хидроизолации са известни с дългия си живот и са с малка или почти никаква нужда от поддръжка.

   

  Метод на монтаж:

  Лесен монтаж: PVC и TPO мембраните обикновено предлагат лесни методи за монтаж, като топлинно заваряване.


  Традиционен монтаж: Битумната хидроизолация може да се инсталира с традиционни методи като горещо полагане.

   

  Консултация с професионалисти:
  Консултация с инженер или строителен експерт: Винаги е препоръчително консултиране с професионалист, които могат да предложат индивидуална оценка и препоръка за конкретния проект.


  Изборът на подходящата хидроизолация трябва да се извърши внимателно след анализиране на всички фактори, които могат да повлияят на проекта. В зависимост от проекта ако е в някъде в страната, търсете фирма за хидроизолация, но ако ремонта е в столицата, потърсете онлайн фирма за хидроизолация в София

   

  Защо да изберете нашата фирма за ремонт на покрив?

  В процеса на ремонт на покрива на вашия дом или бизнес, изборът на правилната фирма е от съществено значение. Ремонтът на покрива е инвестиция в устойчивостта и дългосрочната стойност на вашата сграда, и затова е важно да изберете компетентна и професионална фирма, която може да отговори на вашите нужди. Нашият екип от професионалисти може да ви сътрудничи по всяко време.

   

  Какво ви предлагаме ние?

   

  Експертиза и професионализъм:

  Нашата фирма за ремонт на покриви се отличава със значителен опит в областта на ремонта на покриви. Нашите експерти разполагат със задълбочени знания и умения, които гарантират, че всеки проект ще бъде изпълнен с внимание към детайла и професионализъм.

   

  Качествени материали и технологии:

  Нашата фирма се стреми да използва най-новите и качествени материали и технологии в индустрията. Това не само гарантира издръжливост и дълготрайност на покривната система, но и осигурява ефективна защита срещу атмосферните влияния.

   

  Индивидуален подход и консултации:

  Разбираме, че всеки проект е уникален. Нашите експерти предоставят индивидуални консултации и подход към всеки клиент, като вземат предвид специфичните изисквания и предпочитания. Така можем да осигурим решение, което отговаря точно на вашите нужди.

   

  Стриктно спазване на сроковете:
  Вярваме в важността на спазването на сроковете. Когато избирате нашата фирма, можете да бъдете уверени, че проектът ви ще бъде завършен в срок и без закъснения.

   

  Конкурентни цени и прозрачност:
  Ние сме ангажирани с предоставянето на конкурентни цени, без компромиси по отношение на качеството. Прозрачността в ценообразуването ни е от ключово значение, и всяка стъпка от процеса на ремонт е ясно обяснена за нашите клиенти.

   

  Гаранции за работата:
  За да уверим клиентите в качеството на нашата работа, предоставяме гаранции за извършените ремонтни услуги. Това предоставя допълнителна сигурност и увереност в инвестицията ви.

   

  Изборът на фирма за ремонт на покрива е сериозно предизвикателство, но с нашата компания може да бъдете уверени, че ще получите професионално и качествено обслужване. Не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим как можем да помогнем на вашия проект за ремонт на покрива.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Продукти Gedaco

  Пароизолационна мембрана DIMPLED FACED MEMBRANE V.S.

  Пароизолационна мембрана DIMPLED FACED MEMBRANE V.S.

  Описание

  Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластопластомери (APP), с устойчива армировка от негниещо фибростъкло, като бариера срещу водните пари. Издръжливост на студ до -15 C°.

  Пароизолационна мембрана DIMPLED FACED MEMBRANE V.S.

  Пароизолационна мембрана DIMPLED FACED MEMBRANE V.B.

  Описание

  Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластопластомери (APP), с армировка от негниещо фибростъкло и алуминиев метален лист, като  бариера срещу водните пари

  Пароизолационна мембрана GEDA SKINAVAPOUR

  Пароизолационна мембрана GEDA SKINAVAPOUR

  Описание

  Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластомери (SBS), с армировка от негниещо фибростъкло и алуминиев метален лист за бариера срещу водните пари

  Пароизолационна мембрана GEDA VAP

  Пароизолационна мембрана GEDA VAP

  Описание

  Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластопластични полимери (АРР), с армировка от негниещо фибростъкло и алуминиев филм за бариера срещу водни пари

  Хидроизолационна мембрана Geda REFURB

  Хидроизолационна мембрана Geda REFURB

  Описание

  Хидроизолационна мембрана за поставяне върху стари хидроизолации. Еластомерна мембрана от APP-битум. С издръжливост на студ до -10 C°

  Хидроизолационна мембрана Geda STORM

  Хидроизолационна мембрана Geda STORM

  Описание

  Хидроизолационна мембрана против градушка. Еластомерна мембрана от SBS-битум. С издръжливост на студ до -25 C°

  Термоактивна хидроизолационна мембрана GEDA ADHESIVE

  Термоактивна хидроизолационна мембрана GEDA ADHESIVE

  Описание

  Термоактивна хидроизолационна мембрана за постоянни покривни конструкции и за подкеремиден слой.

  Хидроизолационна мембрана Geda GREEN

  Хидроизолационна мембрана Geda GREEN

  Описание

  Хидроизолационна мембрана за зелени покриви и съоръжения където се предвиждат присъствието на корени и растения. Еластомерна мембрана от APP-битум. С издръжливост на студ до -10 C°

   

  Продукти Fatra

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 810/V

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 810/V

  Описание

  Мембраната е предназначена за изграждане на еднослойна хидроизолация на плоски покриви с механично закрепяне. Устойчива на UV лъчи и атмосферни влияния.

  Хидроизолационна мембрана за тераси и балкони FATRAFOL 814

  Хидроизолационна мембрана за тераси и балкони FATRAFOL 814

  Описание

  Мембраната е предназначена за хидроизолация на тераси и балкони на жилищни сгради.

  Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 804

  Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 804

  Описание

  Хомогенна мембрана от пластифициран поливинилхлорид (PVC-P),  като допълнение към покривните мембрани FATRAFOL-S за подлепяне на конструкционни детайли

  Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 818

  Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 818

  Описание

  Мембраната е предназначена за изработване на еднопластови хидроизолации върху плоски покриви

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807G

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807G

  Описание

  Мембрана на основата на пластифициран поливинилхлорид (PVC-P) с долен слой от нетъкан PES текстил и с интегриран мат от стъклени влакна.

  Хидроизолация на покриви, Хидростоп Технически характеристики на хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807G

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807V

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807V

  Описание

  Мембраната е предназначена за залепване с полиуретанови лепила върху подходящ топлоизолационен слой (напр. PIR, EPS) за твърда покривна конструкция

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807

  Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807

  Описание

  Мембраната е предназначена за реконструкция на стари асфалтови покрития  на плоски покриви  с допълнителна топлоизолация на покривната плоча

  Close
  Close

  ЗАПИТВАНЕ

  Call Now Button