Хидроизолация на покриви

Хидроизолация на покриви

Повечето хора обичат да наблюдават как дъждовните капки се стичат по прозореца, когато навън вали. За да продължите да наслаждавате на този миг, винаги когато се случва, трябва да сте направили качествена хидроизолация на покрива. За тази цел  има  специфично предназначени хидроизолационни продукти.

Когато решите да направите хидроизолация на нов покрив или да поставите такава на стария трябва да знаете две основни неща. Първо трябва да изберете качествен изпълнител, второ – да изберете най-подходящите хидроизолационни материали. Това ще гарантира дълготрайност на покривната настилка, издръжливост на покривната конструкция и спокойствие по време на проливни дъждове, на природни стихии, на заледяване и други явления причиняващи щети на покрива.

Хидроизолация на покриви с различни видове покривни хидроизолации

 

Задължително е покривът да се конструира и изпълни с подходящите хидроизолационни продукти, които най-подходящи за конкретния проект и отговарят на най-високите стандарти на качество в индустрията. Ние ви предоставяме правилните хидроизолационни решения на внимателно подбрани производители, за да предпазите покрива си от проникване на дъждовна вода, амортизация, нарушена цялост и други възможни проблеми.

Ползи от качествена хидроизолация на покрива

Дълготрайност и издръжливост – хидроизолационните материали намаляват риска от критични увреди на покривната структура. С подходящия хидроизолационен продукт, поставен да защитава вашия покрив, вие добавяте необходимото ниво на защита срещу захабяване, разрушаване, течове, причинени от дъжд, сняг, лед, вятър и слънце.

Лесно изпълнима инсталация – широката гама продукти на пазара позволяват хидроизолацията на покрив да се прави за една трета от времето необходимо за цялостен ремонт. Тя идва с предимството, че при нанасянето на хидроизолационните материали се достигат онези труднодостъпни места, които биха се пропуснали от еднократния ремонт на покрива.

Лесна поддръжка – след монтажа, идва поддръжката; водоустойчивото покритие е много по-лесно за поддръжка и ремонт, отколкото съществуващата покривна инфраструктура. Когато сте поставили хидроизолационния слой и се наложи ремонта на покрива, самият ремонт ще се концентрира само върху компрометирания участък от водоустойчивото покритие, а не върху целия покрив.

Хидроизолация на покриви с мемранна хидроизолация PVC и TPO

Енергийна ефективност – повечето водоустойчиви решения за покрива спомагат поддържането на по-стабилни температури вътре в помещенията.  Лятото отразяват топлината и слънчевата светлина, а зимата задържат топлината вътре в помещенията, така ще спестите от разходите за климатизация и отопление на вашата сграда.

Спестява пари в краткосрочен и дългосрочен план – поставяне на хидроизолация е значително по-евтина от цялостен ремонт на покрива. Ще спестите и пари, защото след това няма да се налагат толкова често ремонтни дейности на покрива, а разходите за поддръжка ще бъдат по-ниски. С удължаването на живота на вашия съществуващ покрив, вие също ще изпитате значителни икономии на разходи в дългосрочен план.

Проблеми при некачествена хидроизолация на покрива

Повреда на покривната конструкция – видими и невидими повреди на покрива ви могат да бъдат много опасни, ако ги оставите твърде дълго. Непрекъснатата влага, както и образуването на плесени, могат да разрушат поддържащите структури с течение на времето, което може да доведе до срутване на покрива ви в определена зона.

Водни петна по интериорни стени и тавани – макар и да не са опасни, тези петна са неестетични и много трудно се отстраняват. След време се образуват и така неприятните течове.

Мухлясали фасади – особено неприятен е видимия ефект от лоша или липсваща хидроизолация по фасадите на сградите в градска среда. Такъв проблем сякаш издава занемареност на сградата. Никой собственик не би искал да види това.

Как да избера вида хидроизолация за моя покрив?

Тъй като пазарът на хидроизолационни материали е голям и решенията са комбинирани, ние ви препоръчваме да разчитате освен на собствените си познания по темата и на задължителна консултация със специалист. Много вероятно е познанията за вашия покрив да са сведени до общи неща, без така важните детайли за комбиниране на различни продукти в система, която да е най-подходяща за конкретния случай. Ние сме професионалисти и заедно с вас ще определим най-доброто решение за вашата сграда.

Хидроизолация на покриви с битумна хидроизолация

Какво спестявате с качествена хидроизолация?

Предварителното планиране на хидроизолационен слой на покрива е най-разумното превантивно решение, което можете да направите. Така си спестявате разходи в средносрочен и дългосрочен план за ремонт на покрива, но и си спестявате сума пари за вътрешни ремонти по стените или ремонти по фасадата.

Колко ще струва хидроизолация на покрива?

Съвсем естествено е да се интересувате от темата хидроизолация покрив цена. В нея влизат цената на хидроизолационните материали вложени в площта на квадратен метър и труда за самото изпълнение. Тук в сайта, сме се постарали да представим максимално обширно различните видове продукти, но няма как да знаем, каква ще бъде финалната система, която ще е най-подходяща за вас. Затова ви препоръчваме, да се ориентирате в общата картина и след това да ни изпратите запитване, за да изготвим конкретно решение за вас.

Продукти Gedaco

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Пароизолационна мембрана DIMPLED FACED MEMBRANE V.S.

Описание

Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластопластомери (APP), с устойчива армировка от негниещо фибростъкло, като бариера срещу водните пари. Издръжливост на студ до -15 C°.

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Пароизолационна мембрана DIMPLED FACED MEMBRANE V.B.

Описание

Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластопластомери (APP), с армировка от негниещо фибростъкло и алуминиев метален лист, като  бариера срещу водните пари

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Пароизолационна мембрана GEDA SKINAVAPOUR

Описание

Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластомери (SBS), с армировка от негниещо фибростъкло и алуминиев метален лист за бариера срещу водните пари

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Пароизолационна мембрана GEDA VAP

Описание

Пароизолационна мембрана от дестилиран битум и еластопластични полимери (АРР), с армировка от негниещо фибростъкло и алуминиев филм за бариера срещу водни пари

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Хидроизолационна мембрана Geda REFURB

Описание

Хидроизолационна мембрана за поставяне върху стари хидроизолации. Еластомерна мембрана от APP-битум. С издръжливост на студ до -10 C°

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Хидроизолационна мембрана Geda STORM

Описание

Хидроизолационна мембрана против градушка. Еластомерна мембрана от SBS-битум. С издръжливост на студ до -25 C°

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Термоактивна хидроизолационна мембрана GEDA ADHESIVE

Описание

Термоактивна хидроизолационна мембрана за постоянни покривни конструкции и за подкеремиден слой.

Хидроизолация на покриви, Хидростоп

Хидроизолационна мембрана Geda GREEN

Описание

Хидроизолационна мембрана за зелени покриви и съоръжения където се предвиждат присъствието на корени и растения. Еластомерна мембрана от APP-битум. С издръжливост на студ до -10 C°

Продукти Fatra

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 810/V

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 810/V

Описание

Мембраната е предназначена за изграждане на еднослойна хидроизолация на плоски покриви с механично закрепяне. Устойчива на UV лъчи и атмосферни влияния.

Хидроизолационна мембрана за тераси и балкони FATRAFOL 814

Хидроизолационна мембрана за тераси и балкони FATRAFOL 814

Описание

Мембраната е предназначена за хидроизолация на тераси и балкони на жилищни сгради.

Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 804

Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 804

Описание

Хомогенна мембрана от пластифициран поливинилхлорид (PVC-P),  като допълнение към покривните мембрани FATRAFOL-S за подлепяне на конструкционни детайли

Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 818

Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 818

Описание

Мембраната е предназначена за изработване на еднопластови хидроизолации върху плоски покриви

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807G

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807G

Описание

Мембрана на основата на пластифициран поливинилхлорид (PVC-P) с долен слой от нетъкан PES текстил и с интегриран мат от стъклени влакна.

Хидроизолация на покриви, Хидростоп Технически характеристики на хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807G

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807V

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807V

Описание

Мембраната е предназначена за залепване с полиуретанови лепила върху подходящ топлоизолационен слой (напр. PIR, EPS) за твърда покривна конструкция

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807

Покривна хидроизолационна мембрана FATRAFOL 807

Описание

Мембраната е предназначена за реконструкция на стари асфалтови покрития  на плоски покриви  с допълнителна топлоизолация на покривната плоча

 

Scroll To Top
Close
Close
Call Now Button