Течна хидроизолация на тераси и балкони

Течна хидроизолация на тераси и балкони, на плоски покриви

Една от най-ползваните хидроизолации за тераси и балкони, плоски открити покриви е базирана на течни продукти. Това се дължи изцяло на техните характеристики и възможност за много бързо време да се реши проблем с хидроизолирането на терасата или балкона.

Едно от големите предимства на течната хидроизолация за този вид части от сгради е, че тя не натоварва допълнително конструкциите, както често се случваше с традиционните методи от близкото минало.

Продуктите на течна основа обаче не са един или два, и всеки производител предлага своя формула за приготвяне, нанасяне, начин на ползване, за да се реализирам максимално успешна хидроизолация. В този смисъл, когато търсите течна хидроизолация на тераса, първо се прави анализ на ситуацията и се избира от най-подходящите продукти с оглед видяното и прогнозните резултати.

Течна хидроизолация на тераси и балкони, Хидростоп

Кога се прави течна хидроизолацията на тераса или балкон?

Практиката ни показва най-различни ситуации, при които може да се приложи течна хидроизолация. Тя е особено предпочитана когато терасата се използва и има най-малко умерен пешеходен трафик ежедневно.

От какви предимства могат да се ползват собствениците на тераси и балкони, при положение, че изберат течна хидроизолация?

Ние от Хидростоп се стремим да осигурим на всеки собственик качествата и свойствата на хидроизолационните продукти, такива каквито са посочени от производителя. Генерално, предимствата от течната хидроизолация могат да се класифицират в следните показатели.

Течна хидроизолация на тераси и балкони, Хидростоп

  • Достатъчна дебелина на покривния слой, така че да осигури хидроизолация и пешеходен трафик, без да тежи на структурата.
  • Способност за премостване на пукнатини.
  • Висока якост на опън, устойчивост на скъсване и якост на залепване.
  • Издръжливост на ниски и високи температури, и на големи температурни амплитуди.
  • Добра устойчивост срещу UV, инфрачервени лъчи и растеж на плесени, мухъл и гъбички
  • Лесно приложение  с опция за нанасяне с четка или валяк, и дори чрез спрей технология, но само с подходяща апаратура и според приложимостта на продукта.
  • Повечето течни хидроизолации за тераса и балкони са нетоксични, паропропускливи и специално пригодени за естествената среда на дома.

Scroll To Top
Close
Close
Call Now Button