Покриви с достъп, балкони и тераси

Хидроизолация на плоски покриви, тераси и балкони

Различните сгради, заведения и къщите с тераси и балкони със сигурност имат една добавена естетическа стойност, в която има особен, дори романтичен заряд. Сетивата се наслаждават на откритите пространства, особено през летния сезон, на терасата сте, за да пиете кафе и да релаксирате, докато наблюдавате заобикалящата природа или градската среда.

Терасата е външна проходима повърхност, на която, за да се наслаждавате пълноценно, трябва да сте взели правилни мерки и решения. Едно такова, практично, превантивно, разумно и сравнително евтино решение е професионална направената хидроизолация.

Най-добрите резултати се постигат с правилно подбрани и качествени хидроизолационни продукти за тераси. Те се избират и преценяват според даденостите на конструкцията, етапа на строителство и особеностите на климата, на които е изложена. Поради голямото разнообразие от решения и системи ви препоръчваме  да се доверите на професионалния подход при избора, за да си гарантирате качество, дълготрайност и ефективност.

Покриви с достъп, балкони и тераси, Хидростоп

Ползи от хидроизолация на тераса

Увеличава продължителността на живота на терасата – хидроизолационното покритие намалява въздействието на екстремната топлина и светлина върху терасата, на заледените повърхности, предпазва я от обилните количества вода при дъждовете. Хидроизолационните решения действат като защитно покритие, предпазвайки конструкцията, удължавайки значително живота на всяка тераса и конструкцията под нея в дома.

Предотвратява повреда в структурата на терасата – водата и влагата, които са почти постоянно присъстващи не само за заради дъжд,  проникват  в порестите повърхности. Събиращата се вода се извежда извън терасата при направена хидроизолация и отводнител.

Поддържа визуалната привлекателност на сградата – когато терасата е красиво поддържана и по видимите ѝ повърхности няма петна, тогава тя се откроява и като архитектурен елемент, и като красив декор.

Предпазва от появата на вредни микроорганизми – чудесно е да се радвате на терасата и на нейния завършек, и да знаете, че хидроизолацията предпазва от появата на плесени, мухъл, петна.

Спестявате пари в дългосрочен план – качествената хидроизолацията на тераса е значително по-рентабилна в дългосрочен план, защото за много по-дълъг период от време запазва повърхностите и предотвратява нуждата от ремонт.

3 въпроса за хидроизолация на тераса
  •  Кога се прави хидроизолацията на терасата?

Хидроизолация на тераса е препоръчително да се направи при проекта, преди да се построи новата тераса и преди да се пусне в експлоатация. Хидроизолацията може да се направи и върху вече съществуваща тераса, като това ще изиска известна ремонтна дейност. Важното е, че след това можете да се ползвате от всички изброени предимства.

Покриви с достъп, балкони и тераси, Хидростоп

  • Какви проблеми може да имам ако нямам добра хидроизолация на терасите?

Защита на терасата ще е по-краткотрайна и по повърхността и ще се появят видимите следи от това. Това, което споменахме като ползи от терасите, се обръща в негатив и във визуален и конструктивен проблем за сградата. Всеки собственик на тераси без добра хидроизолация се е сблъсквал с негативни случки и нашия екип се стреми да намира най-доброто решение – свържете се с нас, за да ви консултираме.

  • Кое е най-доброто решение за моята тераса?

Всяко хидроизолационно решение за тераса има своите предимства и недостатъци. Практиката показва, че и с най-качествените материали, добрите резултати идват с професионалната намеса. Всеки случай е различен, затова се подхожда с анализ на конструкцията; вземат се решения с оглед текущо състояние на повърхността и конструкцията, архитектура, климат, изложение и всички други обективни фактори.

Продукти

Хидроизолационна мембрана за тераси и балкони FATRAFOL 814

Хидроизолационна мембрана за тераси и балкони FATRAFOL 814

Описание

Мембраната е предназначена за хидроизолация на тераси и балкони на жилищни сгради.

Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 804

Хидроизолационна мембрана за зелен покрив FATRAFOL 804

Описание

Хомогенна мембрана от пластифициран поливинилхлорид (PVC-P),  като допълнение към покривните мембрани FATRAFOL-S за подлепяне на конструкционни детайли

Хидроизолационна мембрана за тераси Geda ADHESIVE T

Хидроизолационна мембрана за тераси Geda ADHESIVE T

Описание

Хидроизолационна мембрана за тераси Geda ADHESIVE T. Модел за приложени при тераси и балкони, плоски покриви.

Scroll To Top
Close
Close
Call Now Button