Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

PVC хидроизолация на основи и сутерени

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

 • КАТЕГОРИИ
  Previous slide
  Next slide
 • PVC хидроизолацията на основите е една от най-отговорните дейности, които трябва да се извършат при строежа на жилищна, комерсиална или друг вид сграда. Сложността и особеностите на всеки един проект изискват различни решения, затова и предлага различни хидроизолационни продукти. Днес можете да направите хидроизолация на основи с PVC материал пригоден за тази дейност.

  PVC мембрана за хидроизолация на основи и сутерени

  PVC мембраните има много различни области на приложение. Използването им за хидроизолационен материал също е разнообразно, тъй като могат да се полагат от основата до покрива и всички междинни слоеве. Конкретно за основи и сутерени има специално разработени PVC мембрани, които са предназначение точно за такъв тип изпълнение.

  pvc хидроизолация на подземна част

  Качества на PVC мембраните за основи и сутерени

  Благодарение на химичните си свойства, този вид мембрани осигуряват усъвършенствана изолация. След завършване на процеса на изолация на PVC мембраната, водата е напълно изключена от повърхността или земята отдолу.

  Изолацията с PVC мембрана се счита за окончателен изолационен метод за прекъсване на контакта на водата със самите основи под земята и в сутеренната част. Екипът, който извършва поставянето на мембраната, трябва да е опитен в областта и да разполага с достатъчно техническо оборудване.

  Напоследък в индустрията се наблюдава нарастване на използването на PVC мембрани поради тяхната евтина инсталация, дългосрочна устойчивост на атмосферни влияния и гарантирана защита от вода. PVC мембраните притежават гъвкавост, за да се адаптират най-добре към техническите и структурните натоварвания, които могат да възникнат в конструкциите, както и универсалност, която позволява използването им в различни приложения.

  • PVC мембраните са непроницаеми за вода и влага, което ги прави идеални за хидроизолация на основи, подложени на високи нива на подземни води и влагата в почвата.
  • PVC мембраните са устойчиви на механични повреди, UV лъчи, химикали, температурни колебания и микроорганизми.
  • При правилна инсталация PVC мембраните могат да издържат десетилетия.
  • PVC мембраните могат да се полагат по различни методи, включително лепене, механично закрепване или заваряване.
  • PVC мембраните са гъвкави и могат да се адаптират към различни форми и повърхности.

  Преди да се започне работа, трябва да се проверят конкретно:

  –  дали конкретният обект, почвата, вида на сградата позволяват ползването на PVC мембрана;
  –  видът PVC мембрана, нейните характеристики и предназначение;
  – ако продуктът е приложим, да се вземат под внимание описанието за полагането, инструментите, които ще се използват и допълнителните консумативи и инструменти.

  Производителите обикновено описват много подробно при какви условия дадената pvc мембрана може да се ползва за хидроизолация на основи. Те посочват както техническите данни на продукта, така и условията, в които той е приложим.

  PVC хидроизолация на основи и сутерени, Хидростоп

  Ремонт на основи с PVC мембрана

  Обикновено за проблем с хидроизолацията при основите човек разбира когато види мухъл в мазето си, наводнени стени и аномални цветове по стените. Естествено проблемът трябва да се установи от професионалисти. За целта се прави оглед на обекта, вземат се предвид всички данни за актуалната хидроизолация. Изобщо цялата ситуация е много сложна и изисква много качествен подход. Ако стара PVC мембрана се е повредила, трябва да се направи всичко възможно да се установи участъка, за да може да се вземат адекватни мерки.

  Най-често срещаните видове повреди на PVC мембрани са пробиви и разкъсвания. За да не се случват такива повреди е много важна и самата инсталация. Тя трябва да бъде направена професионално, за да издържи на ситуации, които потенциално биха довело до разкъсвания.

  Спукването е друга повреда и тя може да се дължи на стареене на мембраната, температурни колебания или излагане на химикали. Мехурите се образуват, когато въздух или влага се улавят между мембраната и основата. Отлепянето може да се дължи на некачествена инсталация, неподходящи лепила или движение на основата.

  В зависимост от вида и тежестта на повредата, ремонтът на PVC мембрана може да се извърши по различни начини

  За малки пробиви и разкъсвания може да се използва лепило за PVC мембрани.

  За по-големи пробиви и разкъсвания, както и за спуквания, може да се използва техника на заваряване с горещ въздух.

  За мехури и отлепяне може да се използват лепенки от PVC мембрана.

  В някои случаи може да е необходимо да се подмени цялата или част от мембраната.


  Close
  Close

  ЗАПИТВАНЕ

  Call Now Button