Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

Битумна хидроизолация на основи и сутерени

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

 • КАТЕГОРИИ
  Previous slide
  Next slide
 • Услугата битумна хидроизолация на основи и сутерени е част от услугите на Hydrostop!

  Битумът е вид покритие, което се използва за хидроизолация на основи и гъвкаво защитно покритие в съответствие с неговия състав и степен на полимеризация. Класът на полимеризация, както и армирането с влакна може да окаже значително влияние върху гъвкавостта на битума и защитата му от вода.

  Пазарът предлага различни продукти на битумна основа, които може да се ползват за хидроизолация на основи и сутерени. Това може да се битумни покрития на течна основа, които се полагат директно върху стените при основите, но може да са битумни мембрани за хидроизолация на основи.

  Производителите посочват в характеристиките за всеки един продукт дали той е подходящ за основи и сутерени, как се полага, при какви условия е приложим и при какви не. В този смисъл, техническите екипи, които ще работят на място ще ви консултират за най-подходящия избор за вашия проект.

  битумна мембрана за хидроизолация подземна част

  Битумни мембрани за хидроизолация на основи

  Битумът, известен също като асфалт, е лепкава, черна и силно вискозна течна или полутвърда форма на петрола. Благодарение на хидроизолационните си качества той намира широко приложение в строителството. Битумните мембрани освен, че са идеални за хидроизолация на покриви, мостове и други съоръжения, са ефективен вариант за мазета и подземни конструкции, за основи и сутерени. Естествено както отбелязахме, трябва да са посочени като такива от производителят.

  Битумните мембрани са универсална технология. Правилната комбинация от суровини и слоеве може да предложи различни аспекти на експлоатационните характеристики и дълготрайността, което позволява използването им в широк спектър от приложения. Ето и част от характеристиките, които притежават тези мембрани, които може да се ползват при основите.

  • Устойчивост на влага: Мембраната трябва да бъде напълно водонепропусклива, за да предпазва основата от проникване на влага
  • Гъвкавост: Важно е битумната мембрана да бъде достатъчно гъвкава, за да се адаптира към различни форми и движения на основата без да се разкъсва или пукне.
  • Устойчивост на UV лъчи: За дълготрайна защита, мембраната трябва да бъде устойчива на UV лъчи, които могат да причинят деградация на материала с времето.
  • Трайност: Висококачествената битумна мембрана трябва да има дълъг експлоатационен живот и да запазва своите характеристики в продължение на години.

  Течен битум за хидроизолация на основи

  Течни битумни продукти също може да се ползват за хидроизолация при основи и сутерени. Най-често това са битумни бои или битумни смеси, които се използват заради устойчивостта си на корозия и влагозащитата на различните конструктивни елементи в основната на сградата. Битумните бои се използват и като основа за бетон. Битумът или въглищният катран се разтварят в минерален спирт или нафта, за да се получат, след което се нанасят върху повърхността на конструкцията в течна или полутечна форма. Ето и част от характеристиките, които притежават тези течни битумни продукти, които може да се ползват при основите.

  • Издръжливост и адаптивност, за да се прилагат успешно в подземни конструкции. Може тези им качества да се подобрят чрез добавяне на полиуретанови или акрилни полимерни материали по време на производствения процес.
  • Течният битум има силни адхезионни свойства, затова е идеално пригоден да изпълнява ролята на ефективна бариера срещу преминаването на въздух и влага.
  • Битумните течни смеси са твърди, водоустойчиви и дълготрайни и са устойчиви на агресивните химикали, използвани в производството, както и на ултравиолетова светлина.
  течен битум за хидроизолация

  Ремонт на битумна хидроизолация

  Хората не обичат да имат проблеми с хидроизолацията, още по-малко искат да видят теч в мазето си, мухъл по стените и други такива неприятности. Напълно възможно е да се наложи ремонт на хидроизолацията при основите или да се вземат мерки, след като се установи какъв е проблемът, които да не допускат водата да нахлува в основите на сградата.

  Важно е да се консултирате с професионалист, преди да започнете ремонт на битумна хидроизолация. Професионалистът може да ви помогне да определите най-добрия метод за ремонт и да ви осигури материалите и инструментите, необходими за извършване на ремонта.

  Има два основни метода за ремонт на битумна хидроизолация:

  • Частичен ремонт: Този метод се използва за ремонт на малки участъци от повредена хидроизолация. За целта се изрязва повредената част от хидроизолацията и се замества с нова.
  • Пълноценен ремонт: Този метод се използва за ремонт на големи участъци от повредена хидроизолация или за цялостна подмяна на хидроизолацията.

  Когато вече един път е направена битумна хидроизолация на основи и след време се установи нарушаване на целостта при нея, следва да се види къде е мястото на проблема. Ако се открие пукнатина в основите, която позволява на водата да навлезе в мазето ви, трябва да разкопае земята там, където е  и се добави натрошен камък, който камък до основата, защото този пропусклив материал не позволява на водата да оказва натиск върху бетона и битума. Така се подсилва самата хидроизолация, която получава допълнителен слой защита срещу натоварването от подпочвената вода. Това е само пример как може да се действа при нужда от ремонт на битумна хидроизолация при основи и сутерени.

  Close
  Close

  ЗАПИТВАНЕ

  Call Now Button