Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

Течна хидроизолация на основи и сутерени

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

  • КАТЕГОРИИ
    Previous slide
    Next slide
  • Има различни видове течна хидроизолация за основи и сутерени, затова следващите редове са много важни за вас, ако се интересувате от услугата! Хидроизолацията на основите и мазето е важна стъпка за защита на дома от проникване на вода и от свързани с нея щети, а също и първата стъпка при завършване на строителството на основите. На пазара има течни хидроизолационни продукти, които са ефективни при направата на хидроизолация на основите.

    За да бъде един такъв използван обаче при основи и сутерени, той трябва да е маркиран като такъв от производителя. В описанието се споменават характеристиките на продукта, неговата приложимост и пригодимост при различни повърхности. За ползването му при сутерени и основи това не е достатъчно, защото там условията са различни и следователно производителя посочва дали дадения продукт е приложим.

    течна хидроизолация от битум

    Характеристики на течните хидроизолации за основи и сутерени

    Течната хидроизолация обхваща широка гама от продукти базирани на различни материали, които се прилагат при основите на сградите. Те може да са базирани на битумни смеси, полиуретанови смеси, смеси създаваща хидроизолиращи бои. Общите качества на тези продукти могат да се класифицират по този начин:

    Течната хидроизолация образува мембрана или бариера благодарение на отличната си адхезия към бетона или към други материали, които са част от основата на сградата, така се предотвратява възможността за появата на пукнатини. Тази мембрана е еластична и с отлични качества.

    Течната хидроизолация се приготвя лесно и бързо за нанасяне според изискванията на производителя. Тя се полага сравнително лесно, с четка, валяк или спрей машина.

    Безшевен външен вид, отлична при по-сложни геометрии на основите, бързо покритие на големи повърхности.

    Течната хидроизолация е резистентна на деградационните процеси, които са характерни за веществата в почвата, устойчива е на мухъл и плесен.

    Течната хидроизолация се произвежда, така че да бъде безвредна за околната среда и без летливи вещества. Ако даден продукт има разтворители или такива вредни вещества, то това е означено от производителя и самият технически екип, който работи на терен взема мерки за безопасност по време на работа, така че полагането да мине безпроблемно и за работещите.

    Течната хидроизолация има дълъг експлоатационен живот, който варира отново според това на каква основа е създаден продуктът.

    За успешно полагане на течна хидроизолация е важно да се подготви основата. Тя трябва да е чиста, суха, стабилна и по нея да няма никакви остатъци от друг вид вещества, които може да замърсят след това положения слой. Отново според вида продукт, хидроизолацията се нанася при определена температура, определена стегнатост на бетона, като всичко това е описано в характеристиките на избрания продукт.

    течна хидроизолация в сутерен

    Видове течна хидроизолация за основи и сутерени

    Циментови хидроизолации – те се произвеждат от цимент, пясък и добавки. Те са много здрави и издръжливи и прилепват добре към бетонни и зидани повърхности. Освен това са сравнително евтини.

    Акрилни хидроизолации – те се произвеждат от акрилни смоли. Те са гъвкави и еластични, което ги прави устойчиви на напукване и движение. Освен това са лесни за нанасяне и могат да се използват върху влажни повърхности.

    Полиуретанова хидроизолация – продуктите се изработват от полиуретанови смоли. Те са много здрави, гъвкави и устойчиви на химикали. Могат да се прилагат върху различни повърхности, включително бетон, метал и дърво. Те обаче са сравнително по-скъп вид течна хидроизолация.

    Хидроизолации с течна гума – образува водонепроницаем, еластичен слой върху повърхността. Подходяща е за хидроизолация на основи и сутерени, устойчива е на пукнатини, на органичните материали в почвата, на хидростатично налягане и има голяма издръжливост и на атмосферните влияние, особено на студ.

    Ремонт на основи и сутерени с течна хидроизолация

    Не е изключено да се направи ремонт на основата, дори тя да е била преди това с течна хидроизолация. Повреда може да възникне при лоша инсталация, при поставен много тънък слой хидроизолация или поради извънредно събитие, което е довело до екстремно увеличаване на подпочвените води и процеси.

    За целта първо се установява мястото, отстранява  се всякаква мръсотия, насипен материал или съществуваща хидроизолация от пукнатината и околното пространство. Понякога при по-малки пукнатини е препоръчително тя да се разшири, за да се осигури повече място за сцеплението на материала. Нанася се саморазливна течна хидроизолация според инструкциите на производителя.  Оставя се време за изсъхване отново според препоръките за времето за съхнене на продукта, преди да засипвате или да нанасяте допълнителни покрития.

    Този метод е подходящ за малки пукнатини. При по-големи пукнатини, структурни проблеми или големи повреди на основите, професионалистите правят оценка и решения за най-ефективен ремонт.

    Close
    Close

    ЗАПИТВАНЕ

    Call Now Button