Хидроизолация на основи и сутерени

Хидроизолация на основи и сутерени при сгради и други строителни съоръжения

Съвременното строителство изисква ефективност при използването на цялото интериорно пространство,  но и максимална сигурност при строителните основи. В този смисъл хидроизолацията на сутерена и хидроизолацията на основите изискват качествено направен проект с най-подходящите материали и безкомпромисно изпълнение.

Основите на всяка една сграда са тези носещи части, от които зависи цялото поведение на конструкцията през целия живот на сградата. Затова според всеки вид строителство има подходящите решения за хидроизолация на основите.

Хидроизолация на основи и сутерени, Хидростоп

Сутеренът, приземният етаж, погледнато отвътре навън е екстра пространство, което дава възможност за създаване на каквото си пожелаете: място за живеене, място за отдих; място за работилница, ателие, магазинче, фитнес, сауна. Редом с осветлението, обзавеждането, подреждането, трябва да вложите също толкова мисъл за да направите хидроизолация на сутерена.

Доброто решение изисква да се доверите на професионалисти, които ще изберат най-добрите хидроизолационни продукти за конкретния проект. Необходимо е да се направи качествен анализ на архитектурата и даденото пространство. Хидроизолацията се прави при основите, при вътрешните стени и външните страни на сутерена, но най-подходящото решение идва след като са взети под внимание всички фактори засягащи  конкретното място.

Предимства при хидроизолация на сутерен и основи

Хидроизолацията на сутерена и основите ще ви носи много ползи постоянно, защото дори при екстремни дъждове, подпочвени води, при влага, заледявания и други природни явления, увеличаващи атаката към стените на къщата, вие ще имате адекватна защита. Особено актуална е тази защита при риск от наводнения.

Хидроизолация на основи и сутерени, Хидростоп

Решавате възможни проблеми с влагата в сутерена и навлажняването на основите дължаща се на дъждовните води, влагата в почвата и подземните води. Решението е за постоянно.

Сутеренът означаване добавена стойност за собствениците на сградата. Това че, ще имате постоянна защита срещу проблеми с влагата, позволява да запазите структурата на сградата много по-дълго време, без да се налагат ремонтни дейности.

Повишаване значително енергийната ефективност на сградата. Уплътняване на стените, така че да запазват постоянна температура вътре в помещението. Това е особено важно ако сутеренът има специално предназначение, където не са желани температурни колебания.

Защо имам нужда от хидроизолация на сутерена и основите?

Проблемите с влагата в ниската част на всяка сграда създават сериозни проблеми на собствениците. За да намалите до най-ниския минимум проблемни ситуации, хидроизолацията редом с другите важни решения за сутерена и основите, ще доведат до търсения резултат и то за много дълъг период от време.

Кога може да се направи хидроизолация на сутерен?

Препоръчително е хидроизолация на сутерен да се прави при строежа на сградата, но практиката познава случаи с направа на хидроизолация по време на строителството и случаи в които това се случва след построен сутерен. И двете ситуации имат своите предимства и недостатъци, но качественото изпълнение решава нещата в полза на търсения краен резултат.

Хидроизолация на основи и сутерени, Хидростоп

Какви са особеностите при хидроизолацията на основите?

Налични са широка гама от хидроизолационни материали за защита на основите, които е необходимо да се комбинират с подходяща подготовка на повърхността и качествен монтаж. Изпълнителите са изправени пред много предизвикателства при подготовката на основите, но отработените решения и ноу-хау винаги сработват и при най-трудните изпълнения.

Как се избират материалите за хидроизолация на сутерен и основи?

Изисква се внимателен подбор на всички материали според конкретния сутерен. Тъй като има различни собственици, с различни намерения и решения, сутеренната част може да се ползва вариативно. Затова се прави анализ на ситуацията и се постъпва според предишни изпълнения на подобни приземни части, или се търси най-ефективния избор. При основите нещата се разглеждат още по-комплексно, заради по-голямата сложност и постановка на самите основи.

Хидроизолация на основи с PVC фолио

Системата FATRAFOL-H за основи е предназначена за еднопластови (двустранни) хидроизолационни покрития за защита на сградите от вредното въздействие на вода, някои течности и радон. Може да си използва при всички видове строителни конструкции и сгради. Подходяща е за почти всички видове среди и температури в диапазон от 20 ° C до + 40 ° C. 

 • включва всички елементи, необходими за хидроизолация.
 • устойчиви на агресивна среда материали.
 • най-добрата защита от радон
 • възможност за проверка на заваръчните шевове чрез налягане и свръхналягане
 • надеждност и дълготрайност.

Хидроизолация на основи и сутерени, Хидростоп

При напорни води

 • Подложка – текстил
 • Бетон
 • FATRAFOL 803 (803/V, 803/VS)
 • Стоманобетонова стена
 • Основна плоча
 • Подложка – текстил

При изолация от влага

 • Поддържаща конструкция на сградата
 • Подложка – текстил
 • FATRAFOL 803 (803/V), STAFOL 914
 • Плоча на пода
 • Под

Продукти

Хидроизолация срещу подпопочвена влага с повишен риск от замърсяване FATRAFOL 813/VS

Хидроизолация срещу подпопочвена влага с повишен риск от замърсяване FATRAFOL 813/VS

Описание

Мембраната е предназначена за изолация на заварени конструкции, намиращи се в агресивни среди, изложени на напорни и повдигащи се подземни води, в среда с опасност от замърсяване с петролни продукти

Хидроизолация срещу подпочвена влага с ниско налягане STAFOL 914

Хидроизолация срещу подпочвена влага с ниско налягане STAFOL 914P

Описание

STAFOL 914 P е неармирана мембрана на основата на пластифицирана поливинилхлорид (PVC-P). STAFOL 914 P се произвежда чрез каландриране.

 

Хидроизолация на съоръжения за петролни продукти EKOPLAST 806

Хидроизолация на съоръжения за петролни продукти EKOPLAST 806

Описание

Мембрана на основата на неармиран пластифициран поливинилхлорид (PVC-P). Произведена от специална смес, устойчива на избрани нефтопродукти.

Хидроизолация срещу подпочвена влага с ниско налягане STAFOL 914

Хидроизолация срещу подпочвена влага с ниско налягане STAFOL 914

Описание

Хомогенна обвивка с фино текстурирана повърхност, предназначена за изолация на сгради срещу влага. За хидроизолация на подове в промишлени, търговски и складови сгради.

Scroll To Top
Close
Close
Call Now Button