Хидроизолация чрез дренаж

Хидроизолация чрез дренаж

По начало хидроизолация чрез дренаж е метод базиран на отводнителна система, който се прилага преди строителството на сграда или при нужда като ремонтна дейност.

Невъзможно е да се мисли за сигурността на сградата, без да се подсигурят основите срещу проникването на вода, влага и други течни вещества, които са типични за почвата.

Когато има предварително преценен риск, дренажът се прави още със строителството. Когато се случат форсмажорни обстоятелства е възможно да се направи в последствие.

Затова когато е необходимо, ние предлагаме професионално проектиране и качествено изпълнение на дренаж, за да се предотврати  появата на мухъл и плесен, на влага; да се спрат разрушителните процеси в бетона, и да се защитят основите на сградата.

Хидроизолация чрез дренаж, Хидростоп

3 въпроса за дренажа

  • Какво е дренаж?

Отводняването е естествено или изкуствено средство за улавяне и транспортиране на дъждовните води. Има многобройни компоненти за дренаж. Обикновено се изгражда като система, поставена около жилищни сгради за отстраняване на излишната вода от района.

  • Как работи дренажната инсталация?

Дренажите отстраняват излишната вода и я пренасочват към централен резервоар или одобрен водосборен район. Те позволяват на водата да тече на друго място, за да не причинява щети на имущество

  • Защо трябва да мисля за дренаж?

Отводняването е важна част от проектирането на сградата. Добрата дренажна система е важна за предотвратяване на наводнения, както и мухъл и структурни щети на вашия имот. Водата може да причини много проблеми, ако не я планирате. Бързите промени в метеорологичните условия се превръщат в норма. Честотата на странни бури, придружени от безпрецедентни нива на валежи, нараства. По-важно от всякога е да имате здрава дренажна система, която е оборудвана за спорадични промени в климата.

Видове хидроизолационни дренажи

Има няколко различни варианта за дренаж. Най-добрият вариант за един имот може да не е най-добрият за друг.

Най-често се ползва хоризонтален дренаж. Той се позиционира по протежение на самата сграда, с преценка за разстояние, така че водата и влагата да бъдат отвеждани далеч от нея.

Ефективен метод при ситуация с дълбоки основи може да бъде вертикален дренаж. Той се базира на няколко изкопи, които свършват в шахта, така че постъпващата вода да се оттича директно надолу в почвата.

Комбинираният метод обединява двете процедури, там където се прецени, че ще бъде наложително. При такива решения, често се прави и допълнителна хидроизолация на основите, чрез рулонни мембрани.

Подземни дренажни системи: те се използват, за да се гарантира, че водата не се натрупва в почвения субстрат около къщата ви. Те се състоят от основен дренаж, който се захранва от серия от канавки и подземни тръби. Инсталирането им изисква извършване на основни работи.

Дренажни системи с наклон: Дренажната система за наклон предотвратява натрупването на подпочвени води. Насочване далеч от вашия дом чрез поредица от наклонени тръби. Ъгълът гарантира, че водата навлиза в канализацията и не се събира.

Френски дренажи: Френските дренажни системи обикновено се използват в жилищни проекти за пренасочване на водата далеч от озеленяването и домовете. Те се състоят от поредица от тръби, които отвеждат водния отток далеч от имота и към системи за сива вода, канали или цистерни.

Хидроизолация чрез дренаж, Хидростоп

HydroSTOP – професионална  инсталация на дренажни системи

HydroSTOP сме специалисти в направата на дренажни инсталации според конкретната ситуация. Нашата професионална работа за изработване на дренажна система предотвратява натрупването на вода около дома ви, което потенциално причинява щети на структурата или основите му. Вместо това излишната вода се пренасочва и се оттича от обекта.

Подходящата система намалява вероятността от ерозия на почвата, като предотвратява отмиването на калта и горния почвен слой. Това поддържа здравословен воден баланс във вашия имот, който може да бъде засегнат по време на строителни работи и структурни интервенции. Правилният дренаж също е от съществено значение за осигуряване на здравето на хората, тъй като безопасно отстранява отпадъчните води.

 

Scroll To Top
Close
Close
Call Now Button