Работим в цяла България

гр. София, жк. "Младост" 1А, бл. 508, вх. Г (партер)

PVC и TPO хидроизолация на покриви

Доставка и монтаж
на PVC хидроизолация

Доставка и монтаж
на битумна хидроизолация

Доставка и монтаж
на течна хидроизолация

Професионално обучение за монтажисти на хидроизолация

 • КАТЕГОРИИ
  Previous slide
  Next slide
 • PVC и TPO Хидроизолация на покриви – общи данни

  Сред най-разпространените хидроизолации на съвременния пазар е PVC и TPO хидрозолация на покриви. Първите са изработени от поливинилхлорид, а вторите от термопластичен полиолефин. Двата вида хидроизолации спадат към мембранния тип и имат различни характеристики според производствения материал.

  PVC мембрани

  Хидроизолацията на покрив с PVC спада към мембранния тип хидроизолации. Те са едно от последните високотехнологични решения за приложение върху покривни конструкции. Базират се на модерни, интегрирани в съвременната архитектура концепции, имат отлични водоустойчиви свойства и съотносими технически данни за плоски и леко скатни покриви.

  РVC мембраната е направена от висококачествен полимерен водоустойчив материал, чиято основа е поливинилхлорид (PVC), смесен с пластификатори, UV абсорбатори и други компоненти повишаващи функционалните качества на крайния продукт.

  PVC и TPO хидроизолация на покриви, Хидростоп

  Приложенията за покрив винаги са подсилени с полиестер или с фибро стъкло. Това осигурява висока якост и предотвратяване на прекомерно удължаване и деформация на листовете, които са под напрежение, често причинено от повдигането на мембраната заради силни ветрове.

  Това са PVC покрития от иновативни, гъвкави и висококачествени материали, издържали тестовете за стандартизиране в страните от ЕС. Материята се характеризира със следните качества:

  • дълготрайност
  • сила и издръжливост;
  • еластичност и стегнатост;
  • якост при шевовете и местата за свръзки;
  • устойчивост на атмосферни условия във всички сезони – на натоварвания от вятър, при замръзване, градушки, интензивни валежи, горещини;
  • устойчив на колебания в температурата и големи температурни амплитуди;
  • паропропускливост при 100% водоустойчивост;
  • устойчивост на химикали, окисляване и UV лъчи;
  • огнеупорни – изолация напълно отговаряща на правилата за противопожарна безопасност

  Допълнителни предимства за собствениците на сгради:

  PVC хидроизолация на леко скатен покрив или на плосък покрив, има относително дълъг живот. Този тип мембранни продукти се предлага в различни цветове и дебелини, с различна планирана продължителност на живота.

  Производителите на PVC мембрани предлагат избор от модели с различна ширина, дължина и дебелина на ролките. Такова разнообразие при избора на PVC мембрани позволява полагането на покриви с всякаква сложност с минимум шевове и разходи за труд.

  Креативни решения с концептуална приложимост за съответната архитектура.

  Дълготрайни и издръжливи решения за плосък и леко скатен покрив с отлични качества, които не се променят без значение от външното въздействие.

  Устойчивост при всички предизвикателства причинявани от атмосферните условия целогодишно

  Издръжливост на UV-лъчи и антибактериални свойства.

  Ефективно приложение със сравнително бърза инсталация

  Увеличена ефективност при постигнат баланс цена-качество

  Сравнително лесни монтаж и поддръжка

  Гаранция

  PVC и TPO хидроизолация на покриви, Хидростоп

  Нанасяне на покривна хидроизолация от PVC

  Покривната мембрана от PVC може да се монтира по различни начини, като всеки продукт категоризиран от производителя, че е предназначен за покрив, има конкретни инструкции за монтажната дейност. Ключово е да се следват инструкциите за начина на подготовка на мембраната и другите материали необходими за инсталацията.

  Независимо от продукта повечето PVC покривни системи се запечатват със заваръчен апарат с горещ въздух. Това осигурява превъзходна якост на шева и прави мембраната устойчива на течове и вятър.

  Има метод, при който PVC мембраната се прикрепва към основата с помощта на специално лепило. Въпреки че това е бърз и лесен метод за инсталиране, той има един основен недостатък. В случай, че под PVC мембрана се образува конденз, който понякога се случва в резултат на лоша вентилация на покрива, това ще доведе до разхлабване на лепилото, задържащо мембраната на място. В резултат на това разхлабената мембрана ще бъде податлива на издухване от вятъра.

  Решение също е механично закрепена PVC изолация към основата с помощта на издържливи винтове и специални плочи, които да задържат мембраната здраво. Този тип инсталация гарантира, че много силния вятър няма да наруши целостта на покрива ви. Препоръчва се в райони със силен вятър, например по крайбрежната линия или на висок хълм, или в град където често минават силни ветрове.

  При баластния тип инсталация, PVC покривната мембрана се полага свободно върху основата, вместо да се закрепва или залепва на място. Мембраната се задържа на място с баласт, който обикновено е направен от речен камък, бетонни павета или други материали със значително тегло.

  Както при всеки покривен материал, гаранцията, че избраната PVC мембрана е правилно монтирана, идва само от професионалисти с опит и стаж в този тип инсталация. Тяхната работа е ключов фактор, определящ дълголетието и правилното обслужване на покрива. При PVC покривни мембрани, които се повреждат преждевременно, го правят поради първоначално неправилно инсталиране, извършено от непрофесионални майстори, а не поради присъщи недостатъци на самия покрив.

  Ние разполагаме с ноу-хау и опитни майстори, които ще направят най-доброто изпълнение на ХИ с PVC покривна мембрана.

  TPO мембрани

  TPO като съкращение означава Термопластичен полиолефин, а като хидроизолационен продукт, представлява полимерна еднослойна мембрана, която използва термозаваряване (горещ въздух) за свързване на шевовете. Този тип мембрани първоначално са разработени през 80-те години, но към този момент заради развитието на технологиите е бързо развиващата се услуга в изграждането на хидрофобни мембрани за покриви, но и не само.

  Всеки производител има своя собствена формула със специфични съставки и добавки, което обяснява наличието на различни продукти на пазара. Една от най-важните разлики е видът полимер, използван за производството на продукта. Може да се основава на PE (полиетилен) или PP (полипропилен), но също така включват други елементи, за да подобрят характеристиките на продуктите и да се предлагат на пазара мембрани от първокачествено естество.

  TPO мембрани предимства

  • Не съдържа токсични или опасни съставки и следователно е екологичен.
  • Има отразяващите топлината характеристики, които го правят силно енергийно ефективен. Като резултат от отблъскването на UV-лъчите, структурата остава сравнително по-хладна дори при горещите и влажни сезони, това намалява нужда от многото разходи за разхлаждащи
  • TPO мембраните са напълно рециклируеми, така че въздействието върху околната среда е много ниско.
  • Една от най-добрите характеристики е фактът, че TPO не съдържа пластификатори, които да правят мембраната гъвкава, като при PVC мембраните.
  • Полиолефиновата структура е гъвкава и остава гъвкава през целия си жизнен цикъл, което дава уникални предимства върху издръжливостта на мембраната.
  • TPO мембраната е сравнително лека, което я прави по-лесна и не толкова сложна за инсталиране.

  PVC и TPO хидроизолация на покриви, Хидростоп

  Сравнение PVC и TPO хидроизолация на покриви

  Трябва да стане ясно, че всяка покривна система има своите плюсове и минуси. Що се отнася до сравнението PVC с/у TPO, втората е чудесна възможност за собственици, които биха искали да инсталират водоустойчив материал, който също така е екологичен. В сравнение с PVC мембраните, той обаче има няколко минуса в повече, които се компенсират от качествата на хидрофобните PVC продукти. Практиката показва, че увеличението на поръчки за покриви с TPO хидроизолационна мембрана в световен мащаб идва от собствениците на големи индустриални сгради.

  Когато избирате материал за вашия имот, трябва да се задълбочите и да разберете не само най-добрите качества, но и не толкова добрите. Това ще ви помогне да зададете очакванията си, така че да извлечете максимума от инвестициите си.

  Строителни и ремонтни дейности на покриви, сгради, бизнес и административни сгради.

  Хидроизолация на покрив с PVC мембрана

  Всяка сграда без подходяща хидроизолационна мембранна система е много вероятно да бъде проникната от вода, което може да доведе до структурни повреди. Различни статистически данни от държавите по света показват, че над 80% от всички дефекти в сградите са свързани с водата, а неизправните покривни мембрани представляват голям процент от това число, които водят до ремонт на покрив.

   

  Разходите за отстраняване на нежеланите повреди могат да бъдат значителни, така че за да се избегнат проблемите за собствениците, от съществено значение е правилният избор и прилагане на хидроизолация на покрив с мембрана, която съответства на сградата и всичко свързано с нея.

   

  PVC мембрана за хидроизолация на покрив

  PVC мембраните са един от най-популярните материали за хидроизолация на покриви. Те са висококачествени, дълготрайни и лесни за монтаж. PVC мембраните се използват за хидроизолация на различни видове покриви, включително плоски, леко скатни и наклонени.

   

  Важно е да знаете, че всеки производител на хидроизолация означава продуктите си, така че да се знае тяхното производител. В този смисъл, специалистите по хидроизолация във фирмите за ремонт на покриви много добре знаят кой вид мембрана да изберат за конкретния обект.

   

  PVC хидроизолационната мембрана (PVC = поливинилхлорид) са еднослойни листови мембрани. Те имат широк спектър от предимства за всяка индустриална, търговска или жилищна сграда, като най-важното е спестяването на хиляди разходи за саниране, ремонт, поддръжка или подмяна през очаквания живот на сградата.

   

  Покривните PVC мембрани са на пазара повече от 50 години, като технологичното усъвършенстване постоянен процес, който се отразява на качеството на съвременните продукти. Производството се управлява от строги насоки по отношение на химическия състав, формулировката и стандартите, на които моделите трябва да отговарят.

   

  Най-добрите и качествени PVC мембрани за покривна хидроизолация и ремонт на покриви, които се предлагат се предлагат на пазара се произвеждат с помощта на превъзходни суровини, подбрани по отношение на здравината и издръжливостта, което осигурява на цялата хидроизолационна система много дълъг експлоатационен живот.

   

  Къде се използват PVC мембраните за хидроизолация?

   

  PVC мембраните се използват за хидроизолация на различни видове покриви, включително:

   

  Плоски покриви: PVC мембраните са идеален избор за плоски покриви, тъй като осигуряват надеждна защита срещу проникване на вода. Те са устойчиви на UV лъчи и могат да издържат на високи температури.

   

  Мембраните за плоски покриви се използват както в жилищни, така и в търговски проекти за покриви. В жилищния сектор се използват предимно за големи жилищни сгради, покриви на гаражи и малки пристройки. Все по-често се използва и за по-големи основни покриви в еднофамилни жилищни сгради с модерен дизайн, който интегрира плоски покриви.

   

  При повечето големи търговски проекти, като апартаменти, складове, спортни съоръжения, училища и хотели, се използва мембранно покривно покритие за плоски покриви. Повечето от тези търговски сгради изискват достъп до покрива за механични системи или имат обитаеми покривни тераси, което прави мембранните покриви идеално икономически ефективно решение.

   

  Леко скатни покриви: PVC мембраните могат да се използват и за леко скатни покриви, но е важно да се монтират правилно, за да се осигури тяхната цялостност.

   

  Когато казваме “плосък покрив”, нямаме предвид идеално плосък, което е нежелателно, тъй като водата все пак трябва да се отвежда към покривните отводнителни тръби.  

   

  Има обаче и леко скатни покриви при които има положително оттичане на водата към покривните водостоци, така че няма опасност от натрупване на вода след дъжд. Лекият наклон обаче изисква качествено поставяне на покривна хидроизолация, която да предпазва цялата конструкция от пропускане на вода. Затова е много важно при избор на хидроизолация на леко скатен покрив да се консултирате с фирма за ремонт на покриви, за да се избере най-правилното решение за конкретния проект.

   

  Наклонени покриви: PVC мембраните могат да се използват и за наклонени покриви, но обикновено се използват в комбинация с други материали за хидроизолация, като например битумна хидроизолация. При наклонените покриви също е от голямо значение да се подходи правилно, затова нашите специалисти от Hydrostop, могат да преценят дали за конкретния проект може да се търси решение с PVC хидроизолация или да се търси друго решение.

   

  Видове PVC мембрани според метода на инсталация

  Съществуват три основни начина за монтаж на PVC мембранни покриви. Те включват изцяло залепени материали, механично закрепени или индукционно заварени PVC покриви.

   

  Напълно залепен PVC покрив: покривният материал от PVC мембрана по същество се залепва директно към съществуващата основа с помощта на силно търговско лепило. Този метод обикновено се прилага, когато конструкцията не може лесно да държи крепежни елементи или собствениците на имоти желаят да сведат до минимум проникванията в покривната конструкция.

   

  Механично прикрепени PVC покриви: този процес включва използването на здрави винтове и плочи за закрепване на мембранните PVC покривни материали на място. Предпочитан избор в райони, предразположени към тежки метеорологични явления като урагани и торнадо, прикрепеният PVC покрив издържа на силни ветрове.

   

  Индукционно заварени PVC покриви: този процес включва оборудване за нагряване, разположено върху мембранния PVC покрив над местата с метални плочи. Инструментът за индукционно заваряване изпраща електрически импулси, които нагряват металната плоча, карайки материалите да прилепнат към нея. Системата за PVC покриви с индукционно заваряване изисква по-малко крепежни елементи и обикновено е по-малко трудоемка от другите в своя клас.

   

  Баластване: при този метод мембраната се фиксира към основата на покрива с помощта на баласт, като например трошен камък или бетон. Този метод се прилага се повече в градска среда защото има и естетически елемент, но отново се изисква експертност в екипа, който ще прави цялата система.

   

  Хидроизолация на покрив с TPO мембрана

  TPO мембраните са синтетичен хидроизолационен материал, който се състои от термопластичен полиолефин. TPO мембраните са подобни на PVC мембраните по своите свойства, но имат някои предимства, които ги правят предпочитан избор за хидроизолация на покриви.

   

  Къде се използват TPO мембраните за хидроизолация?

  TPO мембраните се използват за хидроизолация на различни видове покриви, включително:

   

  • Плоски покриви: TPO мембраните са идеален избор за плоски покриви, тъй като осигуряват надеждна защита срещу проникване на вода. Те са устойчиви на UV лъчи и могат да издържат на високи температури.
  • Леко скатни покриви: TPO мембраните могат да се използват и за леко скатни покриви, но е важно да се монтират правилно, за да се осигури тяхната цялостност.

  Този вид мембрани не са много популярни за наклонени покриви, така че ако искате такава мембрана е добре да се консултирате със специалисти по хидроизолация, които работят във фирми за ремонт на покриви.

   

  Предимства на TPO мембраните

  Покривните листове TPO са гъвкави при ниски температури. TPO е здрав материал и затова и гаранцията на покривите с такива мембрани е поне 30 години.

   

  Системата с TPO хидроизолация предлага висока устойчивост на ултравиолетовите лъчи. Това означава, че през лятото в сградата се абсорбира по-малко топлина, което може да намали потреблението на енергия през горещите месеци.

   

  Мембраната TPO може да допринесе за получаването на кредити за енергийна ефективност на сградите, затова все повече се ползват от различни индустрии, от търговски организации, които предпочитат този вид мембрана за сградите, които използват.

   

  Покривната система TPO е изключително издръжлива на химикали, развитие на плесени и физически повреди.

   

  Както PVC мембраните, така и TPO мембраните имат своите предимства или недостатъци за един или друг проект, затова от съществено значение е експертите по хидроизолация да се изкажат за конкретния обект след като се направи оглед и се вземат предвид всичките детайли на място. 

    

  Close
  Close

  ЗАПИТВАНЕ

  Call Now Button