5 предимства на покривната хидроизолация - Хидростоп

5 предимства на покривната хидроизолация - Хидростоп

31.03.2021
5_predimstva_na_pokrivna_hidroisolatsiya.jpg

Повечето хора си мислят, че поставянето на керемиди или битумни шингли е достатъчно покривът да стане водонепропусклив. Уви, нещата не стоят по този начин, защото ако липсва хидроизолационен слой приложен и избран според спецификите на дадения покрив, скоро не само покривът ще бъде компрометиран, но и самата конструкция ще бъде застрашена. Хидроизолацията носи своите предимства, а в тази статия, ще разгледаме по-детайлно пет от тях.

Осигурява дълголетие на конструкцията като намалява риска от критични повреди. С водоустойчива мембрана, предпазваща покрива ви, ще имате допълнителен слой защита от износване, разпадане и течове, причинени от дъжд, сняг, лед и вятър. В същото време, водоустойчивата мембрана отразява слънчевата светлина, намалява въздействието на екстремна топлина и светлина върху вашия покрив.

Енергийна ефективност и по-малко разходи в краткосрочен план, защото няма да се изисква толкова често ремонтът на покрива, а разходите за поддръжка ще бъдат по-ниски.  Тъй като не малко хидроизолационни продукти се правят със свойства да отразяват топлината и слънчевата светлина, ще спестите от разходите за климатизация на сградата, като поддържате по-стабилни температури целогодишно.

Намаляване влажността на цялата сграда чрез покривно покритие запечатващо сградата от течове на вода. Хидроизолацията намалява нивата на влажност във вашата сграда, като същевременно предотвратява растежа на мухъл. Цялостно е ограничено влиянието на водата, а това създава сигурност и надеждност при ползване на сградата.

Изместване фокуса на поддръжката чрез водоустойчиво покритие много по-лесно да се поддържа и ремонтира от съществуваща покривна инфраструктура. Когато са необходими поддръжка и ремонт, те обикновено са много по-бързи за изпълнение, отколкото само на конвенционален покрив. По-голямата част от ремонтите просто ще трябва да бъдат направени на водоустойчивото покритие, а не на самия покрив.

Лесен монтаж за около една трета от времето, необходимо за подмяна на покрив. Тъй като хидроизолацията е вид продукт, нанасян върху покрива ви, той може да попадне в онези труднодостъпни пространства, които еднократният ремонт на покрива може да пропусне. Хидроизолационни решения са създадени, за да сведат до минимум намесата при покрива. Разбира се всяка процедура е различна или според ситуацията, но производителите се грижат самите продукти да се полагат лесно и в добре установен график.

Хидро стоп

За Нас

Хидроизолации. Консултации, проектиране и монтаж.
089 5540 002

https://www.hydrostop.bg

office@hydrostop.bg

Намерете ни

Работим на локации в цяла България
Свържете се с нас

Контакти


Call Now Button